Consilier local PSD, şeful unei grupării de crimă organizată (Video)

Consilierul local PSD din Biled Lucian Torj era liderul grupării de crimă organizată destructurată în urma percheziţiilor de miercuri, din judeţul Timiş, a anunţat, într-o conferinţă de presă, procurorul-şef al Biroului Teritorial DIICOT, Carmen Martinov.

245 afișări
Imaginea articolului Consilier local PSD, şeful unei grupării de crimă organizată (Video)

Consilier local PSD, şeful unei grupării de crimă organizată (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Procurorul-şef al Biroul Teritorial DIICOT, Carmen Martinov, care instrumentează cazul reţelei de crimă organizată din Timiş, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urma acţiunilor din cursul dimineţii au fost reţinute treisprezece persoane, două dintre acestea având antecedente penale.

Potrivit sursei citate, gruparea de crimă organizată era condusă de consilierul local PSD Lucian Torj, aflat printre cele treisprezece persoane reţinute.

"Ne-a fost greu să lămurim implicarea liderului de grup tocmai din cauza comportamentului acestuia de om onest, de familist, de consilier local", a spus Martinov.

Potrivit sursei citate, cercetările în acest caz au început în urmă cu aproximativ un an şi au fost declanşate în urma plângerilor victimelor acestei grupări.

"Erau specialişti în acte de violenţă la comanda liderului, care, sub masca unei persoane onorabile, îşi exercita influenţa. S-au axat pe acte de intimidare, şantaj şi proxenetism. Cele treisprezece persoane au fost acuzate de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional, tâlhărie, şantaj, lipsire de libertate şi proxenetism", a spus Martinov.

Procurorul DIICOT a declarat că persoanele reţinute urmează să fie prezentate judecătorilor, în cursul serii de miercuri, pentru eliberarea mandatelor de arestare preventivă.

Procurorul a adăugat că în acest caz urmează să fie arestate şi alte persoane, în total grupul numărând aproximativ 20 de membri.

Martinov a precizat că grupul nu avea ramificaţii în străinătate, dar avea legături cu alte grupări infracţionale.

Procurorul a afirmat că printre victimele acestei grupări se află şi un inginer căruia şase dintre membrii grupului i-au rupt picioarele, anul trecut, astfel că nu mai poate merge. Bărbatul îi atenţionase pe doi dintre ei, care se aflau într-o maşină, că rulau pe un drum proaspăt asfaltat.

Potrivit procurorului, fratele lui Lucian Torj, Ovidiu, nu a fost reţinut în acest caz, iar asupra lui Lucian Torj nu s-au găsit arme, însă au fost găsite documente "incriminatorii" care se vor cumula cu probele pe care anchetatorii le au în acest caz, printre care se află înregistrări ale convorbirilor telefonice purtate între membrii grupării.

Miercuri dimineaţă, o echipă formată din 400 de poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ), Crimă Organizată, Jandarmerie şi Poliţia de Frontieră a făcut 19 percheziţii simultane şi a organizat filtre în Timişoara şi în câteva localităţi din judeţul Timiş. Una dintre percheziţii a fost făcută la locuinţa consilierului local PSD din comuna timişeană Biled Lucian Torj, care a fost ridicat, miercuri după-amiază, şi dus la DIICOT. El a fost exclus, ulterior, din partid.

De la locuinţele suspecţilor au fost ridicate mai multe săbii, cuţite, pistoale cu gaz şi două pistoale cu glonţ. Totodată, în urma percheziţiilor şi a filtrelor realizate de poliţişti treisprezece persoane au fost reţinute, fiind suspectate de tentativă de omor, vătămare corporală, perceperea de taxe de protecţie şi trafic de persoane.

Video Ştirile ProTV

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici