Consilier PSD, către Gabriela Firea: Solicit închiderea companiilor municipale

Orlando Culea, consilier general PSD, a declarat pentru MEDIAFAX că îi solicită public Gabrielei Firea să oprească orice „tentativă de confirmare a companiilor” municipale şi să convoace o şedinţă a Consiliului General pentru a emite o decizie privind desfiinţarea lor.

1361 afișări
Imaginea articolului Consilier PSD, către Gabriela Firea: Solicit închiderea companiilor municipale

„Ies din nou şi solicit public primarului general să oprească orice tentativă de confirmare a companiilor, pentru că nu este legal ceea ce se întâmplă. Atât timp cât instanţa de judecată a dispus că hotărârile de înfiinţare sunt nelegale, acestea nu mai pot fi confirmate. Îi solicit public să convoace de urgenţă Consiliul General pentru a emite o hotărâre prin care să desfiinţeze aceste companii. Fac acest lucru pentru a proteja oamenii care lucrează în aceste companii, membrii din CA, directorii, chiar şi consilierii cărora li se cere să mai voteze proiecte legate de aceste companii. Nu este legal şi solicit să se dispună închiderea acestora. O să ies zilnic până când doamna primar general va convoca CGMB pe această temă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Orlando Culea, consilier general PSD.

Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o cerere de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit, în noiembrie anul trecut, că cele 22 de companii municipale sunt ilegale. Astfel, decizia din 2018 rămâne în vigoare, iar Gabriela Firea cere sprijinul tuturor consilierilor.

„Ţin foarte mult la acest model administrativ (al Companiilor Municipale -n.r.) şi sunt convinsă că bucureştenii vor avea doar de câştigat. De aceea, invit toate grupurile politice reprezentate în Consiliul General să ni se alăture în încercarea de a debloca această situaţie. Îi rog pe consilierii generali să încerce să acţioneze dincolo de calculul politic pe termen scurt, şi să vină cu propuneri constructive de care vom ţine cont. Bucureştenii vor şti că interesele lor au fost puse mai presus de cele politice şi electorale”, transmite Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor PMB, în CGMB se vor propune proiecte de hotărâri care să fie „în acord cu decizia instanţei”.

„În urma respingerii de către Curtea de Apel Bucureşti a cererii de revizuire a deciziei de anulare a hotărârilor de consiliu prin care s-au înfiinţat companiile municipale, ne exprimăm în continuare determinarea de a presta servicii şi lucrări publice prin intermediul companiilor propria şi nu prin regii autonome bugetofage sau companii private interesate exclusiv de profitul propriu, aşa că vom veni în faţa Consiliului General cu proiecte care să pună în acord Hotărârile de înfiinţare ale companiilor municipale cu decizia instanţei, respectiv adoptarea acestora cu două treimi”, se arată într-un comunicat PMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici