Consilierii generali au respins un PUZ despre care Nicuşor Dan susţine că îl avantaja pe Ion Ţiriac

Consilierii generali au respins, luni, un proiect care prevedea un PUZ în Pădurea Băneasa, investiţie despre care deputatul Nicuşor Dan susţine că ar fi urmat să fie făcută de omul de afaceri Ion Ţiriac. Nicuşor Dan a precizat, la şedinţa CGMB, că PUZ-ul este ilegal.

530 afișări
Imaginea articolului Consilierii generali au respins un PUZ despre care Nicuşor Dan susţine că îl avantaja pe Ion Ţiriac

Consilierii generali au respins un PUZ despre care Nicuşor Dan susţine că îl avantaja pe Ion Ţiriac

Potrivit lui Nicuşor Dan, care a luat cuvântul la şedinţa CGMB de luni, terenul din Pădurea Băneasa pe care două firme ale omului de afaceri Ion Ţiriac ar fi urmat să construiască un complex de blocuri, nu este unul construibil.

Proiectul a fost respis de către consilierii generali.

„Gabriela Firea este extrem de generoasă în ultima vreme cu investitorii imobiliari. În şedinţa de mâine (luni -n.r.) a Consiliului General se pregăteşte să-i facă un cadou de peste 22 milioane de euro omului de afaceri Ion Ţiriac. Gabriela Firea propune consilierilor generali un PUZ ilegal care ar permite construirea unui complex de blocuri în Pădurea Băneasa. Beneficiare sunt doua firme care aparţin lui Ion Ţiriac, iar beneficiul ilegal pentru aceste firme este de 22,5 milioane de euro", arăta deputatul Nicuşor Dan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Parlamentarul susţinea că pe un teren de 23.900 mp neconstruit în acest moment se propunea construirea unui ansamblu rezidenţial de blocuri cu două subsoluri, parter şi cinci etaje, suprafaţa desfăşurată construită propusă fiind de 60.000 mp.

"De asemenea, pe terenul de 27400 mp pe care se află clubul Stejarii, construit nelegal în 2013, se propune supraînălţarea complexului de restaurante. Suprafaţa desfăşurată construită propusă este de 44.000 mp. Conform Planului Urbanistic General, ambele loturi au prevazută funcţiunea sere. Articolul 18 alin. (8) din Legea 24/2007 a spaţiilor verzi urbane prevede “(8) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), pepinierele care nu sunt proprietate publică, serele şi terenurile amenajate ca grădini zoologice îşi pot schimba destinaţia, cu condiţia transformării acestora în alte tipuri de spaţii verzi.” Deci singura posibilitate legală de utilizare a terenului este o funcţiune de spaţiu verde cu dotări specifice (restaurante, sport şi agrement, dotări culturale) cu o suprafaţă desfaşurată de cel mult 20% faţă de suprafaţa terenului. Prin urmare, pentru cele doua terenuri de 23900 mp şi 27400 mp, suprafaţa desfăşurată construită poate fi de cel mult 10.000 mp", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici