Consilierul judeţean Paul Enache îl acţionează în instanţă pe Valentin Candidatu

Valentin Candidatu, patronul casei de schimb la care s-a produs atacul armat de joi seara, va fi acţionat în instanţă pentru calomnie, după ce duminică, a declarat că jaful a fost comandat şi a vehiculat numele lui Paul Enache şi al sportivului Nicu Dascălu.

902 afișări
Imaginea articolului Consilierul judeţean Paul Enache îl acţionează în instanţă pe Valentin Candidatu

Consilierul judeţean Paul Enache (Imagine: George Filip - Mediafax Foto)

Patronul casei de schimb la care s-a produs atacul armat de joi seara, în care doi oameni au fost împuşcaţi mortal şi un al treilea rănit grav, va fi acţionat în instanţă pentru calomnie, după ce a declarat că jaful a fost unul comandat, vehiculând numele lui Paul Enache şi sportivul Nicu Dascălu, de la care spune că ar fi primit ameninţări.

Paul Enache, consilier judeţean al PSD şi membru în Comitetul Executiv al PSD Braşov a declarat că îl va acţiona în judecată pentru calomnie pe Valentin Candidatu, pe care spune că nu l-a cunoscut niciodată personal şi cu care nu are nicio legătură de afaceri sau de altă natură.

"Pot spune că nu am avut niciodată plăcerea să îl cunosc, însă ştiu a făcut nişte afirmaţii extrem de grave, pe care va trebui să le dovedească în instanţă. Nu cred că există vreo coincidenţă de nume în afirmaţia acestui domn, pentru că, din cunoştinţele mele, în Braşov nu există un alt Paul Enache. Nu ştiu cine este acest Candidatu, dar din investigaţiile pe care le-am făcut în ultimele ore, de când această informaţie a fost făcută publică, am aflat că are peste 20 de case de schimb în Braşov şi altele în Bacău şi la Sfântu Gheorghe. Mâine voi vorbi cu avocatul meu şi vom înainta acţiunea împotriva acestui om", a declarat duminică, Paul Enache, citat de MEDIAFAX.

Răspunzând declaraţiei lui Valentin Candidatu, care a spus că a avut conflicte cu sportivul Nicu Dascălu şi cu Paul Enache, proprietar al unei firme de pază, din cauza unei taxe de protecţie cerute de aceştia şi pe care patronul casei de schimb a refuzat să o plătească, consilierul judeţean al PSD a declarat că "nu este nimic adevărat".

"Îl cunosc pe Nicu Dascălu aşa cum îl cunoaşte foarte multă lume în Braşov, ca pe sportiv de valoare şi un campion. Este adevărat că el conduce acum firma de pază pe care eu am înfiinţat-o. El este administratorul acestei firme, cu care eu nu mai am nicio legătură. Se poate verifica faptul că eu nu iau niciun salariu de acolo. Dar această firmă a fost făcută pentru ca Nicu Dascălu şi sportivii de valoare din Braşov să aibă o activitate pe măsura competenţelor lor şi să nu se ocupe cu alte lucruri", a mai spus Paul Enache.

Paul Enache a ţinut de asemenea, să spună că, patronul casei de schimb are "o mare vină morală" în ceea ce priveşte incidentul şi moartea celor doi oameni, întrucât nu a asigurat cea mai bună protecţie pentru angajaţii săi şi nu a respectat regimul de transport al banilor.

"Am adunat date despre activitatea lui. Oamenii au murit nevinovaţi pentru că el nu a asigurat condiţiile legale. Din câte cunosc, transportul banilor se face numai cu o maşină blindată, şi numai până la orele 17.30-18.00. Ori transportul de la această casă de schimb s-a făcut într- o maşină normală, după aceste ore. Putea preveni totul. El este principalul vinovat", a spus Enache.

Paul Enache este membru în Consiliul Judeţean Braşov din partea PSD, membru în Comitetul Executiv al organizaţiei judeţene a PSD şi manager al asociaţiei sportive non pofit FC Tractorul Braşov.

Enache este cunoscut şi ca om de afaceri, firmele sale activând în domeniul zootehnic.

Citeşte şi:

Patronul casei de schimb din Braşov: A fost un jaf comandat

Ancheta în cazul suspectului principal în atacul de la Braşov continuă (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici