Consilierul preşedintelui Administraţiei Fondului de Mediu este acţionar la fabrica de cherestea unde s-a produs explozia

Fabrica de cherestea din comuna nemţeană Borleşti, unde vineri s-a produs o explozie în urma căreia două persoane au murit, iar alte trei au fost grav rănite îi are printre acţionari pe Valentin Handaric, consilierul preşedintelui Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), Gheorghe Popescu.

866 afișări
Imaginea articolului Consilierul preşedintelui Administraţiei Fondului de Mediu este acţionar la fabrica de cherestea unde s-a produs explozia

Consilierul preşedintelui Administraţiei Fondului de Mediu este acţionar la fabrica de cherestea unde s-a produs explozia (Imagine: Shutterstock)

Potrivit declaraţiilor de avere şi de interese postate de Handaric pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu, acesta este acţionar al SC New Star SA, firma unde s-a produs explozia, având o cotă de participare de 30 la sută (2.670 de acţiuni).

Directorul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), Gheorghe Popescu, a confirmat, vineri după-amiază, pentru MEDIAFAX, că Valentin Handaric, consilierul său, se numără printre proprietarii fabricii de cherestea "New Star" de la Borleşti.

"Ştiu că are o fabrică de cherestea într-o comună din Neamţ, în Borleşti. Se numeşte «New Star»", a declarat Popescu.

Surse din instituţia condusă de Popescu au declarat, pentru MEDIAFAX, că Handaric a fost director la "Direcţia Proiecte" a AFM, funcţie la care a renunţat, devenind consilierul preşedintelui instituţiei.

Valentin Handaric nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri.

Presa locală a relatat recent că un proiect care are ca titular firma New Star Biomasa SRL din satul Mastacăn, comuna Borleşti, a câştigat o finanţare nerambursabilă pentru dezvoltarea activităţii proprii de exploatare forestieră, prelucrare primară a lemnului şi valorificare a deşeurilor de masă lemnoasă prin transformarea lor în biomasă, care este materie primă pentru producerea biocombustibililor.

Proiectul firmei din Borleşti are o valoare eligibilă de 2,35 milioane de euro, suma nerambursabilă primită fiind de 1,175 milioane de euro.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma New Star Biomasa SRL îi are ca acţionari pe Mihai-Tiberiu Handaric şi Iulian Rusu.

Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost rănite, suferind arsuri şi diverse fracturi, în urma unei explozii produse la fabrica "New Star" din localitatea Nechit, comuna Borleşti, care are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului şi fabricarea cherestelei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici