Consiliul de Administraţie al Aeroportului Oradea, demis de Consiliul Judeţean Bihor

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Oradea a fost demis de CJ Bihor, după acuzaţii că s-ar fi organizat un concurs ilegal pentru postul de director, iar preşedintele Pasztor Sandor a fost acuzat că ar favoriza aeroportul din Debreţin în detrimentul celui din Oradea.

1267 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Administraţie al Aeroportului Oradea, demis de Consiliul Judeţean Bihor

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Oradea, demis de Consiliul Judeţean Bihor

Potrivit unei postări pe Facebook a PNL Bihor, votul dat este un prim pas pentru curse internaţionale de pe Aeroportul Oradea.

„În contextul acuzelor grave formulate la adresa modului viciat în care s-a desfăşurat concursul pentru desemnarea noului manager al Aeroportului Oradea, respectiv acuzele de sabotaj la adresa preşedintelui Pasztor, iniţiativa PNL Bihor de a demite Consiliul de Administraţie al aeroportului a trecut în şedinţa de plen al Consiliului Judeţean. Acest vot este un prim pas pentru curse internaţionale de pe Aeroportul Oradea”, se arată în documentul citat.

Liberalii au reclamat faptul că reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea, numiţi în 2017 de majoritatea UDMR-PSD-ALDE, au organizat un concurs ilegal pentru postul de director al aeroportului, rămas vacant după ce s-a încheiat mandatul de doi ani al fostului director Gheorghe Pasc.

Acesta a fost cel care l-a acuzat pe preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, că ar favoriza aeroportul din Debreţin în detrimentul celui din Oradea.

Consilierii judeţeni PNL au reuşit în şedinţa de sâmbătă să schimbe majoritatea UDMR - PSD - ALDE din CJ Bihor, după ce, alături de ei, pentru demiterea Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea, au votat şi cei doi aleşi ALDE.

„Am iniţiat acest proiect de hotărâre de CJ datorită faptului că, în momentul de faţă, ne aflăm într-o situaţie în care actualul Consiliu de Administraţie nu şi-a îndeplinit criteriile de performanţă, şi anume anul acesta faţă de anul trecut au dispărut cursele internaţionale, iar cele naţionale sunt la regimul minim de parcurs, iar faţă de numărul de pasageri a scăzut de peste 200.000 de pasageri anul trecut, la 40.000. Este clar că, în momentul de faţă, activitatea CA este catastrofală”, a explicat un consilier liberal.

Taguri:
aeroport,
demitere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici