Consiliul Elevilor propune ca elevii să fie observatori în comisiile de numire ale directorilor de şcoli. ”Au loc din ce în ce mai multe numiri nejustificate”

  • Sorin Cîmpeanu: Concursul pentru directorii de şcoli va avea loc în vară
  • Sorin Cîmpeanu: Peste 4.250 de directori de şcoli şi-au finalizat mandatele pe 9 ianuarie
  • Rareş Voicu: Elevii să fie observatori în comisiile de concurs, sunt directori numiţi în mod netransparent
1538 afișări
Imaginea articolului Consiliul Elevilor propune ca elevii să fie observatori în comisiile de numire ale directorilor de şcoli. ”Au loc din ce în ce mai multe numiri nejustificate”
Când se vor organiza, în vară, concursurile pentru directorii de şcoli, ar trebui ca elevii să fie şi ei observatori în comisii. Aceasta este propunerea celor din Consiliul Naţional al Elevilor.

Rareş Voicu, preşedinte Consiliul Elevilor: Propunerea Consiliului Naţional al Elevillor a fost ca aceste concursuri pentru directori şi pentru inspectori să aibă loc anul acesta cât de repede cu putinţă. Vedem că au loc din ce în ce mai multe numiri nejustificate. În aceste Comisii de concurs să aibă un loc de observatori şi elevii. Pentru că e important ca acest proces să fie unul transparent.

La începutul lunii, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, spunea ”Voi lupta cât pot ca alegerea unui director de şcoală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din şcoala respectivă, care au normă întreagă”.

Peste numai câteva zile declara că doar 10% va conta votul profesorilor titulari, iar rezultatul în urma concursului va fi cel definitoriu.

Elena Lotrean, expert în educaţie: Cred că directorii ar trebui să fie selectaţi printr-un proces foarte riguros, de către firme de selecţie şi recrutare specializate pe baza unor criterii foarte bine stabilite. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici