Consiliul Judeţean Alba acordă bisericilor un milion de lei pentru construcţii şi reparaţii

Consiliul Judeţean Alba finanţează cu un milion de lei un număr de 150 de parohii, banii fiind necesari pentru continuarea unor construcţii la biserici, dar şi pentru reabilitări, izolări termice, schimbarea geamurilor şi uşilor unor lăcaşe de cult, transmite corespondentul MEDIAFAX.

81 afișări
Imaginea articolului Consiliul Judeţean Alba acordă bisericilor un milion de lei pentru construcţii şi reparaţii

Consiliul Judeţean Alba acordă bisericilor un milion de lei pentru construcţii şi reparaţii (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Consilierii judeţeni din Alba au aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre care vizează alocarea unui milion de lei pentru finanţarea a 150 de parohii din judeţ. Sumele pe care le primesc parohiile variază între 2.000 şi 150.000 de lei, cea mai mare sumă primind-o Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia pentru lucrări de extindere a unei trapeze.

Alte parohii primesc bani pentru reparaţii curente, continuarea picturilor, schimbarea acoperişului, montări de geamuri termopan, izolări termice, înlocuirea pardoselilor, zugrăveli, montarea gresiei, finisaje exterioare, achiziţii de mobilier, instalaţii de sonorizare sau alte investiţii de care bisericile au nevoie.

“Unităţile de cult aparţinătoare cultelor religioase recunoscute din Romania pot beneficia de sprijin financiar, la cerere, în limita prevederilor bugetare anuale şi în conformitate cu prevederile legale privind stabilirea unor forme de sprijin financiar, cu modificările şi completările ulterioare, a normelor de aplicare a acestora şi a Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat în şedinţa de joi.

La repartizarea sumelor pentru unităţile de cult solicitante s-a ţinut cont şi de structura confesională a populaţiei stabile din judeţul Alba, conform recensământului populaţiei din anul 2011, se mai arată în hotărârea adoptată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici