Consiliul Local Ploieşti va lua împrumut peste şase milioane euro pentru construirea unui pod între două străzi

Autorităţile locale din Ploieşti vor lua împrumut peste şase milioane de euro pentru construirea unui pod între două străzi de la periferia oraşului, Consiliul Local aprobând contractarea acestui credit în condiţiile în care municipalitatea are deja alte credite, luate de la trei bănci comerciale.

171 afișări
Imaginea articolului Consiliul Local Ploieşti va lua împrumut peste şase milioane euro pentru construirea unui pod între două străzi

Consiliul Local Ploieşti va lua împrumut peste şase milioane euro pentru construirea unui pod între două străzi (Imagine: Shutterstock)

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, joi, contractarea unui credit în valoare de 28.211.420 lei, reprezentând echivalentul a peste 6.200.000 de euro, banii urmând a fi folosiţi pentru construirea unui pod între două străzi de la periferia municipiului.

Astfel, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Ploieşti, care a avut loc joi după-amiază, consilierii locali au aprobat contractarea unui credit furnizor in valoare de 28.211,42 mii lei, căruia i se adaugă dobânzile şi comisioanele aferente, cu o durată de patru ani (respectiv perioada 01.10.2014 - 30.09.2018, din care primii doi ani reprezintă perioadă de graţie, iar următorii doi - perioadă de rambursare), creditul urmând a fi folosit, conform hotărârii aprobate, ”pentru realizarea investiţiei publice de interes local «Creare pasaj de trecere între strada Depoului şi strada Mimiului»”, respectiv pentru acoperirea cheltuielilor pentru proiectare şi asistenţă tehnică, acoperirea cheltuielilor pentru investiţia de bază, a cheltuielilor cu organizarea de şantier, comisioane, cote legale, taxe, a cheltuielilor diverse şi neprevăzute.

Podul pentru care autorităţile locale au aprobat contractarea acestui împrumut va face legătura între străzile Depoului şi Mimiului amplasate de o parte şi de alta a căii ferate Bucureşti - Ploieşti - Buzău, în zona de sud a Ploieştiului. Până în urmă cu câţiva ani, legătura dintre cele două străzi era realizată de un pasaj rutier cunoscut sub denumirea ”Podul de lemn”, însă construcţia a fost închisă în ultimii ani din cauza tării avansate de degradare, existând ca rută alternativă podul de la Gara de Sud din Ploieşti, care duce către ieşirea din oraş spre Bucureşti.

”În urma analizei realizării veniturilor şi cheltuielilor bugetului local pe anul 2013 şi a bugetului local pe anul 2014, s-a stabilit că veniturile proprii ale Municipiului Ploieşti, după deducerea cheltuielilor, sunt insuficiente pentru acoperirea sumelor necesare de finanţat. Urmare celor constatate, varianta de finanţare aleasă o reprezintă un credit furnizor în valoare de 28.211,42 mii lei, contractat cu o bancă comercială”, se arată în raportul de specialitate care face parte din hotărârea adoptată joi de consilierii locali ploieşteni.

Conform aceluiaşi document, autorităţile din Ploieşti au deja trei credite contractate cu trei bănci comerciale şi intenţionează ca, în perioada următoare, să contracteze un alt credit, în valoare de 79.000.000 lei, în aceste condiţii gradul de îndatorare al municipalităţii urmând a atinge un nivel maxim de 23,55% în anul 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici