Consiliul Superior al Magistraturii va cere de la Casa Naţională de Pensii informaţii despre pensiile magistraţilor pentru a verifica acuzaţiile Ministrului Justiţiei

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va cere de la Casa de Pensii informaţii despre pensiile magistraţilor după ce ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a fost acuzată, joi, de preşedintele UNJR, Dana Gârbovan, că a lansat în spaţiul public informaţii neverificate privind pensiile magistraţilor.

1597 afișări
Imaginea articolului Consiliul Superior al Magistraturii va cere de la Casa Naţională de Pensii informaţii despre pensiile magistraţilor pentru a verifica acuzaţiile Ministrului Justiţiei

Consiliul Superior al Magistraturii va cere de la Casa Naţională de Pensii informaţii despre pensiile magistraţilor (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mircea Aron, a declarat, joi, în cadrul şedinţei plenului CSM, că instituţia pe care o conduce va cere detalii suplimentare de la Casa Naţională de Pensii în ceea ce priveşte pensiile magistraţilor

Solicitarea vine după ce preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, a acuzat-o pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei, că a lansat în spaţiul public informaţii neverificate atunci când a vorbit de magistraţi care iau pensii de un miliard de lei vechi.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat, pe 21 septembrie, pe pagina sa de Facebook, că şi-ar fi dorit să se fi vorbit "transparent" în Memorandum despre veniturile salariale ale magistraţilor, care "includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu)", dar şi pensii de un miliard de lei vechi.

"Aş fi dorit să se fi vorbit transparent în Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu). Chiar şi pentru magistraţi pensionari acum trecuţi în avocatură - never mind venitul din avocatură. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toţi cei detaşaţi din altă localitate (inclusiv membrii CSM). Toate acestea sunt posibile pe temeiul forţării unor legi neriguros redactate. Care nu sunt impecabile, recunosc. Vezi toate guvernele până la acesta. Aş mai fi visat că memorandumul să vorbească despre efectele discreţionare ale legii penale - imunităţi şi ridicarea lor diferită în cazuri similare, pe limba celor necomplicaţi", a transmis atunci ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Citeşte şi: MEDIAFAX HEADLINES

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici