Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat stimulente financiare pentru tinerii proaspăt căsătoriţi. Câţi bani vor primi tinerele cupluri

Propunerea acordării unui stimulent financiar de 1.500 de lei pentru tinerii proaspăt căsătoriţi şi a posibilităţii ca aceştia să beneficieze de o locuinţă la preţ redus a fost adoptată, joi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

4867 afișări
Imaginea articolului Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat stimulente financiare pentru tinerii proaspăt căsătoriţi. Câţi bani vor primi tinerele cupluri

"Potrivit Constituţiei, statul, prin autorităţile administraţiei publice, este dator să sprijine, prin măsuri economice şi sociale, întemeierea şi consolidarea familiilor şi, pe de altă parte, să combată fenomenul de excluziune socială. Statisticile arată că, în perioada 2010 - 2015 a crescut substanţial vârsta medie a soţilor în momentul căsătoriei, respectiv de la 32,6 ani la 34,5 ani pentru bărbaţi şi de la 29,8 ani la 31,6 ani pentru femei. Acest lucru, coroborat cu faptul că cea mai mare rată a fertilităţii se înregistrează la grupa de vârstă 25-29 de ani, demonstrează necesitatea unor acţiuni care să-i încurajeze pe tineri să-şi întemeieze familii la vârste mai timpurii decât în prezent", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Proiectul prevede ca cel puţin unul dintre soţi să se afle la prima căsătorie, să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Bucureşti şi ca cel puţin unul dintre soţi să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

"Tinerii amână tot mai mult căsătoria, în lipsa unor factori social-economici care să o favorizeze şi din cauza faptului că nu primesc sprijin din partea statului, prin autorităţile publice centrale şi locale, la constituirea familiei", se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Administraţia locală a Capitalei precizează că au fost identificate 11 potenţiale amplasamente, în toate cele 6 Sectoare, unde se pot construi ansambluri de locuinţe sociale, de serviciu şi pentru tineri.

În total, s-ar putea construi aproximativ 12.000 de unităţi locative, iar preţul acestor locuinţe ar urma să fie mai mic decât cel practicat pe piaţa imobiliară liberă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici