Consilului General a respins proiectele Gabrielei Firea, privind transferul de patrimoniu către companiile municipale/ Firea, anterior: Am redactat cererea de chemare în judecată a lui Cristian Buşoi. Blochează proiectele benefice

UPDATE Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, joi, trei proiecte care prevedeau transmiterea către trei Companii Municipiale, de la Primăria Capitalei, a patrimoniului de servicii. Consilierii PNL şi USR au votat împotrivă.

1462 afișări
Imaginea articolului Consilului General a respins proiectele Gabrielei Firea, privind transferul de patrimoniu către companiile municipale/ Firea, anterior: Am redactat cererea de chemare în judecată a lui Cristian Buşoi. Blochează proiectele benefice

Firea: Am redactat cererea de chemare în judecată a lui Cristian Buşoi. Blochează proiectele benefice

La începutul şedinţei CGMB de joi, primarul general a declarat că a redactat, împreună cu juriştii, cererea de chemare în judecată a lui Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti, dacă reprezentanţii PNL nu vor vota proiectele privind transferul de patrimoniu către Companiile Municipale.

Proiectele propuse de primarul Capitalei aveau nevoie de două treimi din voturile consilierilor, fiind vorba de transfer de patrimoniu, şi nu au trecut, fiind respinse de către consilierii PNL şi USR.

„Azi, cu juriştii, am redactat cererea de chemare în judecată a domnului Cristian Buşoi, cel care blochează proiectele benefice. Dacă azi nu se votează proiectele, mâine depun cererea de chemare în judecată”, a declarat Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB, făcând referire la proiectele privind transferul de patrimoniu.

Proiectele respinse de CGMB prevăd transmiterea către companiile municipale Parking Bucureşti SA, Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA şi Managementul Traficului SA a patrimoniului pentru serviciile publice.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, în şedinţa Consilului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că îl va da în judecată pe preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, acuzându-l că blochează proiecte benefice pentru Bucureşti.

"Declar că nu voi mai răspunde atacurilor, criticilor nejustificate şi cuvintelor ofensatoare. Îmi concentrez activitatea pentru Bucureşti. Azi, cu juriştii, am redactat cererea de chemare în judecată a domnului Cristian Buşoi, cel care blochează proiectele benefice. Dacă azi nu se votează proiectele, mâine depun cererea de chemare în judecată. Fac apel la DNA, DIICOT; Curtea de Conturi, Poliţie, Parchet, toate, le transmit rugămintea de a trimite misiuni de control a tuturor celor 20 de societăţi înfiinţate de PMB, pentru a spulbera odată aceste acuzaţii nejustificate. Mai mult decât atât, vom pune la dispoziţie calculele reale, adevărate, nu cele care au fost transmise în spaţiul public. Nu găsesc normal ca în an centenar să răspund la răutate cu răutate", a declarat Gabriela Firea.

Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti, a criticat în repetate rânduri activitatea Gabrielei Firea la conducerea Primăriei Capitalei. Acesta a criticat şi companiile înfiinţate de Primărie, susţinând că reprezintă, în cea mai mare parte, "o Primărie paralelă, gri, prin care se irosesc bani" din bugetul Bucureştiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici