Consilva pichetează marţi sediile Guvernului şi Ministerului Mediului

Sindicaliştii Consilva pichetează marţi sediile Guvernului şi Ministerului Mediului, nemulţumiţi de scăderea salariilor cu 25 la sută, având în vedere că nivelul de salarizare la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva este cu 528 de lei sub câştigul salarial mediu brut pe economie.

64 afișări
Imaginea articolului Consilva pichetează marţi sediile Guvernului şi Ministerului Mediului

Consilva pichetează marţi sediile Guvernului şi Ministerului Mediului (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Revendicările Confederaţiei Sindicatelor Consilva vizează proiectul de lege cu măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament şi unele măsuri care sunt iniţiate de Ministerul Mediului şi Pădurilor, potrivit unui comunicat remis, vineri de sindicalişti.

Reprezentanţii Consilva cer să nu fie reduse salariile angajaţilor, întrucât Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a înregistrat an de an profit, iar deficitul bugetar al României nu este influenţat de nivelul salariilor de la regiile şi companiile naţionale.

"Reducerea salariilor la o regie care are şi salariul mediu sub salariul mediu pe economie este o măsură nejustificată şi care nu face obiectul criteriilor specifice de politică economică din cadrul Memorandumului suplimentar de înţelegere între Uniunea Europeană şi România", scriu reprezentanţii Consilva.

Aceştia mai cer neabrogarea Legii 174/2006 privind protecţia socială pentru personalul angajat la Regia Naţională a Pădurilor care urmează să fie disponibilizat ca urmare a retrocedării pădurilor, neimpozitarea tichetelor de masă, precum şi să nu fie redus numărul de salariaţi al regiei.

"Numărul actual de salariaţi la Regia Naţională a Pădurilor reprezintă un minimum necesar în vederea desfăşurării activităţii acestei regii. O eventuală reducere a numărului de personal ar însemna un atentat la menţinerea integrităţii pădurilor, ştiind că acolo unde personalul silvic a fost retras de la paza şi administrarea pădurilor, pădurea a fost distrusă", potrivit sursei citate.

În situaţia în care aceste revendicări nu vor fi soluţionate favorabil, Confederaţia Sindicatelor Consilva atenţionează că va continua acţiunile de protest şi va interveni la Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici