Constanţa: Amplă operaţiune de căutare a unui pescador românesc în Marea Neagră

O navă de intervenţie a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, două nave militare şi un elicopter Puma Naval au fost trimise, miercuri, în căutarea unui pescador sub pavilion românesc, care ar pluti în derivă la mai multe zeci de mile marine de ţărm.

240 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Amplă operaţiune de căutare a unui pescador românesc în Marea Neagră

Constanţa: Amplă operaţiune de căutare a unui pescador românesc în Marea Neagră (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Reprezentanţii ARSVOM au fost solicitaţi să intervin,ă miercuri dimineaţă, după ce proprietarul unei firme de pescuit nu a mai putut lua legătura cu echipajul pescadorului Cormoranul. Vasul plecase pe mare din Sulina de luni şi urma să se întoarcă la ţărm în cursul zilei de joi,.

"Iniţial, şalupa Safir a ARSVOM a fost trimisă la 40 - 45 de mile marine travers de localitatea Corbu, pentru ca, ulterior, să fie redirecţionată la 70 de mile marine de Tuzla", afirmă directorul agenţiei, Daniel Manole.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, printr-un comunicat de presă, că două nave militare şi un elicopter Puma Naval participă, de asemenea, la operaţiunea de căutare-salvare a pescadorului "Cormoran 2”, la solicitarea Autorităţii Navale Române.

Pescadorul "Cormoran 2", cu cinci persoane la bord, a pierdut legătura radio cu autorităţile române atunci când nava se afla la o distanţă de 45 mile marine travers de Tuzla, se precizează în documentul citat.

Pescadorul, care se pare că ar fi rămas fără combustibil şi pluteşte în derivă, s-ar fi putut deplasa fiind purtat de curenţi.

Între timp, s-a solicitat şi ajutorul Gărzii de Coastă, pentru detectarea prin sistemul SCOMAR, dar pescadorul nu a apărut pe radare, fiind probabil prea departe de ţărm.

În zona în care ar trebui să se afle pescadorul va fi trimisă şi nava "Ştefan cel Mare" din cadrul Poliţiei de Frontieră, la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare.

La bordul pescadorului se află cinci persoane şi pentru moment nu se cunoaşte starea lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici