Constanţa: ANPC a dat amenzi operatorilor de plajă, dar şi pentru alimente expirate la un restaurant

Inspectorii ANPC au făcut, vineri, controale la operatorii de plajă din Mamaia şi au dat amenzi de 60.000 de lei celor care nu lasă liberă o treime din suprafaţa deţinută pentru cei care vor să stea pe prosop sau cearşaf, dar şi pentru alimente expirate şi neetichetate, găsite la un restaurant.

242 afișări
Imaginea articolului Constanţa: ANPC a dat amenzi operatorilor de plajă, dar şi pentru alimente expirate la un restaurant

Constanţa: ANPC a dat amenzi operatorilor de plajă, dar şi pentru alimente expirate la un restaurant (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Echipele de control ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în frunte cu preşedintele Marius Dunca, au mers, vineri, în nordul staţiunii Mamaia, unde au verificat operatorii de plajă.

ANPC a vrut să vadă dacă este respectat ordinul 2014/2010 al Ministerului Turismului, care spune că o treime din plajă trebuie lăsată liberă pentru cei care doresc să stea pe prosop sau cearşaf, aceştia trebuind să aibă acces şi la ţărm.

Inspectorii ANPC au descoperit că Argo Beach nu respectă acest ordin, motiv pentru care au aplicat o amendă de 20.000 de lei.

“Aplicăm o amendă de 20.000 de lei şi remedierea deficienţelor imediat. 30 la sută din suprafaţa plajei trebuie să aibă deschidere la mare şi la uscat”, a afirmat Marius Dunca.

Aceeaşi problemă a fost întâlnită şi la plaja Blue Beach, administrată de restaurantul Ammos, din apropiere. Din acest motiv, inspectorii ANPC au dat o amendă de 20.000 de lei.

O altă sancţiune de 10.000 de lei a fost aplicată pentru că plaja respectivă funcţiona fără autorizaţie. Echipele ANPC au mers apoi în bucătăria restaurantului Ammos, unde au găsit produse expirate şi neetichetate, iar din acest motiv au mai dat o amendă de 10.000 de lei.

Reprezentanţii ANPC spun că asemenea controale vor continua pe litoral pe tot parcursul sezonului estival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici