Constanţa: Câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare, în urma unei avarii

Câteva tone de păcură s-au scurs, sâmbătă seară, în sistemul de canalizare pluvială al municipiului Constanţa, în urma unei avarii la conducta de transport care aparţine societăţii Oil Terminal, la faţa locului intervenindu-se cu materiale absorbante.

35 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare, în urma unei avarii

Constanţa: Câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare, în urma unei avarii (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, sâmbătă, în jurul orei 22.00, câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare pluvială al municipiului, în urma unei avarii la conducta de transport păcură aparţinând Oil Terminal, în apropierea străzii Theodor Speranţia.

La faţa locului au ajuns reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, ai RAJA Constanţa şi ai societăţii Oil Terminal, care au început acţiunile de depoluare.

În urma intervenţiei rapide, s-a reuşit delimitarea zonei poluate, prin închiderea vanelor de legătură cu staţia de pompare SP0 şi Staţia de Epurare Constanţa Sud, astfel că acestea nu au fost afectate de scurgerea păcurei.

Produsul petrolier scurs în sistemul de canalizare pluvială a ajuns însă în acvatoriul portuar prin dana 84, în zona Convex, unde Administraţia Portului Constanţa a montat baraje antipoluante.

Pe strada Theodor Speranţia, cei de la Oil Terminal au intervenit cu materiale absorbante şi au vidanjat sistemul de preluare a apelor pluviale din zonă.

Toate acţiunile de depoluare vor fi suportate financiar de către Oil Terminal, a precizat sursa citată.

În urma cercetărilor, urmează să fie stabilită cantitatea de produs petrolier scursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici