Constanţa: Cele două călăuze ale migranţilor irakieni, arestate preventiv

Cele două călăuze ale grupului de migranţi irakieni prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România, din Bulgaria, pe jos, în zona localităţii Negru Vodă, din judeţul Constanţa, au fost arestate preventiv, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

158 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Cele două călăuze ale migranţilor irakieni, arestate preventiv

Constanţa: Cele două călăuze ale migranţilior irakieni, arestate preventiv

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a lui Aref Muhamad Fuat - cetăţean german, şi a lui Hazhar Sadiq Jabbary - cetăţean brutanic, "fiecare pe câte o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 29 august 2015 şi până la data de 27 septembrie 2015, inclusiv”, pentru trafic de migranţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia instanţei nu este definitivă, având drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare.

Cinci cetăţeni irakieni, între care un copil de doi ani, au fost prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România, din Bulgaria, pe jos, în zona localităţii Negru Vodă, din judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră reuşind să captureze şi călăuzele grupului, un ceteţean britanic şi unul german, ambii etnici irakieni.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, joi noapte, în jurul orei 22.30, în punctul de frontieră de la Negru Vodă s-au prezentat pentru a intra în ţară, din Bulgaria, un cetăţean britanic, etnic irakian, însoţit de cinci irakieni, doi bărbaţi, două femei şi un copil de doi ani. După ce li s-a explicat că cei cinci irakieni nu pot pătrunde pe teritoriul ţării noatre pentru că le lipseau vizele de intrare, cei şase au făcut cale întoarsă în ţara vecină.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de şase persoane care se deplasa pe jos, dinspre Bulgaria spre România, în apropierea punctului de trecere a frontierei. Imediat a fost declanşată o acţiune specifică în urma căreia au fost reţinute cele şase persoane, care au fost duse apoi la sediul PTF Negru Vodă pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre acelaşi grup care încercase să intre în ţară mai devreme, prin punctul de frontieră. Ulterior, oamenii legii au depistat şi un cetăţean german, tot etnic irakian, care urma să-i preia pe migranţi cu un autoturism, din apropierea frontierei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranţi şi complicitate la trafic de migranţi.

Cei cinci migranţi irakieni au fost predaţi, sâmbătă dimineaţă, autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici