Constanţa: Mii de oameni sunt aşteptaţi la Adamclisi, la manifestările de 1 Decembrie

Câteva mii de de persoane sunt aşteptate, marţi, să participe la manifesările de 1 Decembrie care vor fi organizate de autorităţile din Constanţa, sub titulatura "Marea Adunare Populară", la monumentul Tropaeum Traiani din localitatea Adamclisi.

104 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Mii de oameni sunt aşteptaţi la Adamclisi, la manifestările de 1 Decembrie

Constanţa: Mii de oameni sunt aşteptaţi la Adamclisi, la manifestările de 1 Decembrie (Imagine din arhiva MediafaxFoto/Darius Mitrache)

Programul manifestărilor va începe la ora 13.30, cu un concert susţinut de ansamblul Plaiuri Dobrogene, de Viorica Macovei, Veta Biriş, trupa Provincialii, Spitalul de Urgenţă, Costi Ioniţă, Andreea şi Andra.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine, la această manifestare, la care şi-au anunţat prezenţa aproape toate oficialităţile judeţului Constanţa, vor fi prezenţi şi aproximativ 150 de jandarmi din Gruparea Mobilă "Tomis", care vor acţiona în principal pentru protecţia participanţilor. Dispozitivele de ordine vor fi formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, precum şi echipe de intervenţie mobile, iar zona în care se va desfăşura manifestarea va fi delimitată cu garduri metalice.

Ceremonie militară de depunere de coroane

Tot marţi, de la ora 10.00, la Monumentul Eroilor căzuţi în primul păzboi mondial, din Cimitirul Central Constanţa, s-a desfăşurat o ceremonie militară de depunere de coroane. La ceremonie, organizată cu sprijinul Garnizoanei Constanţa, au fost prezenţi, pe lângă oficialităţi locale, reprezentanţi diplomatici acreditaţi la Constanţa, comandanţi ai structurilor teritoriale ale Ministerului Apărării şi Ministerului de Interne, veterani de război, revoluţionari şi foşti deţinuţi politici.

Şi la Mangalia, manifestările de Ziua Naţională au început la ora 10.00, în Piaţa Monumentului Eroilor, cu un ceremonial militar organizat de Garnizoana Mangalia în colaborare cu edilii locali.

La ora 11.30, locuitorii oraşului au fost invitaţi de primărie în Portul Turistic, unde, pe acorduri de muzică populară, vor servi fasole cu cârnaţi, vin fiert şi ţuică fiartă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici