Constanţa: O fetiţă a murit după ce a fost atacată de câini

O fetiţă în vârstă de şase ani din Constanţa a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost atacată de câini pe un câmp din apropierea porţii de acces nr. 9 din Portul Constanţa.

122 afișări
Imaginea articolului Constanţa: O fetiţă a murit după ce a fost atacată de câini

Constanţa: O fetiţă a murit după ce a fost atacată de câini (Imagine: Mediafax Foto)

Părinţii fetiţei locuiesc la marginea oraşului Constanţa, în apropierea porţii nr. 9 a portului, iar sâmbătă seară fetiţa a plecat de acasă să se joace.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, Radu Croitoru, a declarat că mama fetei i-a alertat pe oamenii legii sâmbătă seară, în legătură cu dispariţia micuţei.

În jurul orei 22.30, lucrătorii Secţiei 5 Poliţie au fost anunţaţi de către Alina Ţigănuş că fiica sa, Veronica, în vârstă de şase ani, plecase de acasă de câteva ore şi nu a mai revenit. Femeia le-a povestit poliţiştilor că fetiţa plecase la joacă, sâmbătă după-amiază, pe un teren viran din apropierea locuinţei.

Părinţii au intrat în panică atunci când au văzut că s-a lăsat întunericul, iar Veronica nu revenise acasă. Împreună cu mai mulţi vecini, părinţii au început să o caute, însă fără nici un rezultat, astfel că au solicitat sprijinul poliţiştilor.

După câteva ore de verificări, poliţiştii au găsit cadavrul fetiţei la câteva sute de metri de casa familie Ţigănuş. Trupul copilului era sfârtecat, iar poliţiştii au ajuns la concluzia că fetiţa a fost atacată de către o haită de câini. Ea a fost muşcată de faţă, gât şi membre, iar zona din jurul ei era plină de sânge. Trupul neînsufleţit a fost dus la morgă pentru necropsie şi stabilirea cauzei decesului.

Medicii legişti au stabilit că fetiţa în vârstă de şase ani a murit din cauza rănilor suferite după ce a fost atacată de o haită de câini fără stăpân.

Radu Croitoru a spus că duminică după-amiază medicii legişti au prezentat rezultatul investigaţiilor. Ei au stabilit că moartea a fost violentă, cauzată atât de pierderile importante de sânge, cât şi de rănile suferite pe corp, în special la nivelul arterei carotide.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că în timp ce se juca pe câmp fata a fost atacată de o haită de câini.

Oamenii care locuiesc în zona unde s-a petrecut incidentul, în apropierea porţii de acces numărul 9 a Portului Constanţa, le-au povestit poliţiştilor că după lăsarea întunericului numeroşi câini fără stăpân se strâng din port, în zona tomberoanelor, pentru a-şi căuta de mâncare. Localnicii au mai spus că în timpul zilei câinii nu se află în zonă şi din acest motiv sunt greu de prins sau de luat măsuri împotriva lor.

Viceprimarul municipiului Constanţa, Gabriel Stan, susţine că echipele Serviciului de Ecarisaj au probleme atunci când merg la intervenţii.

"Unii cetăţeni anunţă prezenţa câinilor fără stăpân în anumite cartiere, iar atunci când cei de la Ecarisaj merg acolo sunt împiedicaţi de alţi cetăţeni să intervină pentru că aceştia iau apărarea maidanezilor. Ca să îşi poată face meseria şi să nu fie agresate, echipele de la Ecarisaj merg pe teren însoţite de către poliţişti”, a spus Gabriel Stan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici