Constanţa: Patru bărbaţi acuzaţi că au obligat mai multe minore să se prostitueze, reţinuţi

Patru bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi că, timp de aproximativ jumătate de an, au racolat mai multe minore din judeţele Constanţa şi Tulcea, pe care le-au obligat să practice prostituţia, iar una dintre victime a fost dată în urmărire naţională, fiind dispărută de acasă.

156 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Patru bărbaţi acuzaţi că au obligat mai multe minore să se prostitueze, reţinuţi

Constanţa: Patru bărbaţi acuzaţi că au obligat mai multe minore să se prostitueze, reţinuţi (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au făcut, joi, cinci percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa, la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism.

În urma descinderilor, au fost identificate patru victime minore, iar una dintre ele este dată în urmărire naţională, fiind dispărută de la domiciliu.

Potrivit poliţiştilor, începând cu luna octombrie 2014, inculpaţii au recrutat mai multe minore din judeţele Constanţa şi Tulcea, pe care le-au obligat să practice prostituţia.

Pentru racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost, suspecţii postau anunţuri cu oferte de masaj, dar şi cu oferte sexuale explicite însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale fetelor, pe diverse site-uri şi în paginile cu anunţuri matrimoniale ale unor cotidiene locale. În cazul uneia dintre victimele minore s-a stabilit că, pentru o perioadă, a fost exploatată sexual, într-o ţară din spaţiul Uniunii Europene.

Zece persoane au fost duse la DIICOT Constanţa, pentru audieri, la finalizarea acestora patru suspecţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentanţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de minori şi proxenetism.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici