Constanţa: Peste 8 kilograme de bijuterii şi bunuri furate, găsite la o reţea de contrabandişti

Peste 8 kilograme de bijuterii din aur şi argint şi alte bunuri care ar proveni din furturi din diferite ţări ale Uniunii Europene au fost găsite de poliţiştii de frontieră din Constanţa la locuinţa unui membru al unei grupări de contrabandişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

108 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Peste 8 kilograme de bijuterii şi bunuri furate, găsite la o reţea de contrabandişti

Constanţa: Peste 8 kilograme de bijuterii şi bunuri furate, găsite la o reţea de contrabandişti (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, la sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de frontieră au obţinut informaţii despre mai multe persoane din judeţul Constanţa implicate în introducerea în România a unor cantităţi considerabile de bijuterii din aur şi argint, provenite din furturi din locuinţe în diferite ţări ale Uniunii Europene.

Bunurile erau trimise în ţară prin intermediul unor firme de transport, coletele fiind ridicate la destinaţie de către membrii reţelei, care ulterior le comercializau.

Joi, în urma unei acţiuni la care au luat parte poliţişti de frontieră, alături de colegi din cadrul Poliţiei Judeţen Constanţa, având sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz, au fost prinşi în flagrant trei bărbaţi care au ridicat de la o firmă de curierat din Constanţa cinci colete care conţineau bunuri despre care existau suspiciuni că sunt furate din spaţiul UE.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au făcut percheziţii la locuinţa unuia din membrii grupării, aflată în Constanţa, de unde au ridicat 1.773 de bijuterii diverse din argint, în cantitate de aproximativ 6,3 kilograme, şi 211 bijuterii din aur, în cantitate de aproximativ 1,8 kilograme. De asemenea, au fost găsite un revolver cu un cartuş, 10 arme albe (săbii, macete, cuţite), trei statuete - considerate obiecte de artă, trei laptopuri, două tablete, trei televizoare LCD, 30 de ceasuri, opt telefoane mobile, 17 parfumuri, diferite articole de îmbrăcăminte, un aparat foto, tablouri, monede şi bancnote de colecţie, un autoturism marca BMW, în valoare de 9.000 de euro, şi diferite înscrisuri care au legătură cu cazul.

Suspecţii au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, fiind cercetaţi pentru contrabandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici