Constanţa: Porturi închise din cauza furtunii pe mare

Manevrele au fost suspendate în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud - maritim şi fluvial, vineri după-amiază, din cauza vîntului puternic, care suflă cu viteze de peste 70 km/h.

178 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Porturi închise din cauza furtunii pe mare

Constanţa: Porturi închise din cauza furtunii pe mare

Potrivit Căpităniei Constanţa, operaţiunile portuare au fost suspendate, vineri, în jurul orei 12.45, deoarece vîntul bate cu forţa 8 pe scara Beaufourt, cu viteze de 70-80 km/h.

De asemenea, din acelaşi motiv a fost restricţionat şi traficul de barje de pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial.

Activitatea în celelalte porturi maritime se desfăşoară, deocamdată, normal.

Reprezentanţii Căpităniei Constanţa spun că, în următoarele ore, şi celelalte porturi constănţene ar putea fi închise, tot din cauza vântului puternic. De altfel, ofiţerii Căpităniei au transmis încă de joi avize de furtună pe mare navelor aflate în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud, Midia şi Mangalia.

Din acest motiv, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

De asemenea, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici