Constanţa: Principalul suspect al triplului asasinat de la Constanţa a fost arestat preventiv

Principalul suspect al triplului asasinat comis, miercuri seară, într-un cartier din Constanţa, Ştefan Alexandru Stoica, a fost arestat preventiv vineri seară, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

113 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Principalul suspect al triplului asasinat de la Constanţa a fost arestat preventiv

Constanţa: Principalul suspect al triplului asasinat de la Constanţa a fost arestat preventiv (Imagine: Alexandru Raită/Mediafaxx Foto)

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a confirmat, vineri seară, solicitarea procurorilor şi a emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele Ştefan Alexandru Stoica, cercetat pentru omor calificat şi tâlhărie calificată.

Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Tânărul în vârstă de 21 de ani este acuzat că şi-ar fi ucis bunica, mătuşa şi un văr, lovindu-i de mai multe cu un ciocan şi cu un cuţit. El a fost audiat de poliţişti, joi, timp de aproape 12 ore, dar nu a declarat nimic, refuzând să vorbească.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului tribunalului Constanţa, miercuri, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la domiciliul său, unde locuia cu mama şi bunica sa, i-a aplicat bătrânei, în vârstă de 81 de ani, mai multe lovituri de cuţit, una dintre acestea lovind-o drept în inimă. În acel moment, în vizită la femeie se afla fata acesteia, soră cu mama suspectului, şi un nepot în vârstă de 19 ani, care au fost şi ei ucişi.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, mătuşii sale Stoica "i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona toraco-pericardo-cardiacă, producându-i leziuni traumatice cu afectarea organelor interne vitale (cord) care au condus la decesul acesteia. (...) Tot, în aceeaşi împrejurare, inculpatul a agresat-o pe victima (n.r. - vărul său de 19 ani) cu un corp tăietor-înţepător, posibil cuţit, cu un corp dur cu o suprafaţă mai mică de 4 centimetri pătraţi, prin comprimare cu un corp alungit, dur-semidur, cu suprafaţă neregulată, producându-i multiple leziuni traumatice cranio-cerebrale, aceste leziuni având legătură de cauzalitate directă, necondiţionată cu decesul victimei".

După uciderea victimelor, Stoica a furat bani şi autoturismul Dacia Supernova cu care mătuşa şi vărul său veniseră în vizită, cu care a plecat. El a abandonat însă maşina după câteva sute de metri, după ce a lovit-o de un autoturism parcat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici