Constanţa: Români şi coreeni, reţinuţi pentru evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul, estimat la 2,2 milioane de euro

Zece persoane, cetăţeni români şi coreeni, au fost reţinute de Parchetul Tribunalului Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt inculpate 32 de persoane juridice şi fizice, prejudiciul în acest caz depăşínd 2,2 milioane de euro.

135 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Români şi coreeni, reţinuţi pentru evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul, estimat la 2,2 milioane de euro

Constanţa: Români şi coreeni, reţinuţi pentru evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul, estimat la 2,2 milioane de euro (Imagine: Shutterstock)

Din cercetările făcute de anchetatori a rezultat că mai mulţi cetăţeni români şi coreeni au înfiinţat firme "fantomă" prin care subcontractau lucrări de construcţii nave, prejudiciind statul cu peste 9,5 milioane de lei, prin eludarea legislaţiei fiscale.

În acest dosar sunt inculpate 32 de persoane - 13 fizice şi 19 juridice -, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Marţi, au fost puse în aplicare mai multe mandate de aducere şi, în urma audierilor, zece persoane, un cetăţean coreean şi nouă români, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, acestea vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în acest caz sunt vizaţi alţi doi cetăţeni coreeni, care sunt daţi dispăruţi, ei cel mai probabil părăsind ţara.

Cercetările au fost făcute de către ofiţeri specializaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în colaborare cu poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici