Constanţa: Trei cetăţeni albanezi, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Trei cetăţeni albanezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce traversau pe jos frontiera verde dinspre Bulgaria, pentru a intra ilegal în ţară, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie predaţi autorităţilor bulgare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

273 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Trei cetăţeni albanezi, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Constanţa: Trei cetăţeni albanezi, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Ostrov au observat, joi, în jurul orei 21.30, trei persoane care traversau pe jos frontiera verde dinspre Bulgaria spre România.

Patrula Gărzii de Coastă i-a reţinut pe membrii grupului - trei bărbaţi -, aceştia fiind duşi la sediul SPF Ostrov pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei trei sunt cetăţeni albanezi, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani.

Grupul de migranţi albanezi a încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în Italia şi Belgia. Din declaraţiile celor trei migranţi a reieşit că aceştia au intrat ilegal în Bulgaria dinspre Macedonia, în 19 ianuarie, deplasându-se ulterior pe traseul Sofia - Ruse - Silistra. În oraşul Silistra, au locuit la un hotel unde şi-au planificat trecerea ilegală în România.

Joi seara, cei trei bărbaţi au plecat spre jos până în apropierea frontierei, unde, după ce au escaladat un gard de protecţie, au fost prinşi de patrula poliţiştilor de frontieră români.

Pe numele acestora a fost întocmit un dosar penal pentru intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie predaţi autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici