Constanţa: Trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite la Ostrov asupra unui ucrainean - GALERIE FOTO

Un cetăţean ucrainean, şofer al unui autocamion, a fost prins de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce încerca să introducă ilegal în România aproximativ trei kilograme de bijuterii din aur şi argint, fără documente legale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

254 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite la Ostrov asupra unui ucrainean - GALERIE FOTO

Constanţa: Trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite la Ostrov asupra unui ucrainean (Imagine: Poliţia de Frontieră)

Potrivit Gărzii de Coastă, joi dimineaţă, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov din judeţul Constanţa a intrat pentru efectuarea formalităţilor specifice un autocamion condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 36 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse textile din Turcia pentru o societate comercială din Ucraina.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cabina şoferului, ascunse în trei pachete învelite în folie de plastic, aproximativ 900 de brăţări, inele, lănţişoare, medalioane, cercei şi coliere, dar şi un ceas, pe care cetăţeanul ucrainean nu le declarase la intrarea în România. Bijuteriile, confecţionate dintr-un metal argintiu şi galben, presupus a fi aur şi argint, cântăreau aproximativ trei kilograme.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bijuterii şi a declarat că le-a primit de la un cetăţean turc, în Istanbul, pentru a le transporta în Ucraina.

Poliţiştii de frontieră au ridicat bijuteriile în vederea predării acestora spre expertizare la Trezoreria Municipiului Constanţa, iar cetăţeanul ucrainean a fost amendat cu suma de 5.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici