Constanţa: Un pompier militar a murit în misiune, în timpul unei intervenţii la o locuinţă. El era angajat al ISU "Dobrogea” de nouă ani

Un pompier din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Dobrogea a murit, sâmbătă dimineaţă, în timpul unei intervenţii la o locuinţă particulară din municipiul Constanţa, după ce o butelie de aragaz ar fi explodat şi l-ar fi lovit în cap.

782 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Un pompier militar a murit în misiune, în timpul unei intervenţii la o locuinţă. El era angajat al ISU "Dobrogea” de nouă ani

Constanţa: Un pompier militar a murit în misiune, în timpul unei intervenţii la o locuinţă

Pompierul care a murit, sâmbătă, după ce a fost lovit la cap de fragmentele provocate de explozia unei butelii avea 42 de ani şi era angajat al ISU "Dobrogea” de nouă ani, o echipă de specialişti a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă urmând să cerceteze cauzele producerii tragediei.

Potrivit unui comunicat al IGSU, intervenţia pompierilor constănţeni a fost făcută după ce, în jurul orei 11.26, o persoană a anunţat, prin 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu la o butelie GPL.

Imediat, la locul accidentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi cu şase pompieri.

În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie, plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, suferind leziuni grave la faţă.

În urma evaluării de specialitate, medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei a constatat că subofiţerul avea leziuni incompatibile cu viaţa.

În urma deflagraţiei, plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis şi-a pierdut viaţa.

"Încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, Detaşamentul de pompieri Constanţa Oraş, încă din 2006, în funcţia de comandant de echipaj, colegul nostru a rămas devotat Armei în tot acest timp, participând la numeroase misiuni în care şi-a smuls semenii din ghearele morţii. Cu trăsături alese de caracter, subofiţerul şi-a pus timp de nouă ani priceperea şi puterea în sprijinul celor aflaţi în dificultate, remarcându-se prin tenacitate şi profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umăr la umăr, alături de coechipierii săi. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pierdut un bun profesionist, cu adevărate calităţi de salvator confirmate de pregătirea dovedită în gestionarea situaţiilor de urgenţă”, se precizează în comunicatul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În prezent, din ordinul inspectorului general al IGSU, colonel dr. Nicolae Cornea, o echipă de specialişti se află la Constanţa pentru a cerceta cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a transmis, sâmbătă după-amiază, un mesaj de condoleanţe familiei pompierului mort în timpul misiunii de a Constanţa, precizând că va oferi tot sprijinul rudelor indoliate.

"Am fost informat despre situaţia tragicã în urma cãreia un pompier a murit astãzi în misiune în Constanţa. Transmit condoleanţe familiei şi colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. Suntem solidari şi vom da tot sprijinul nostru familiei îndurerate, la fel ca de fiecare datã când am avut astfel de tragedii, în care am pierdut poliţişti sau militari în misiune, în timp ce îşi fãceau datoria", se arată în mesajul Vicepremierului Oprea.

Pompierul din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Dobrogea a murit, sâmbătă dimineaţă, în timpul unei intervenţii la o locuinţă particulară din municipiul Constanţa, după ce o butelie de aragaz i-a explodat în faţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici