Constanţa: Un profesor universitar anchetat pentru luare mită a demisionat de la Universitatea Ovidius

Profesorul universitar Gheorghe Ţarălungă, anchetat de DNA pentru luare de mită, a demisionat, începând din data de 1 februarie, din funcţia pe care o deţinea la Universitatea Ovidius din Constanţa.

538 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Un profesor universitar anchetat pentru luare mită a demisionat de la Universitatea Ovidius

Constanţa: Un profesor universitar anchetat pentru luare mită a demisionat de la Universitatea Ovidius

“Profesorul universitar doctor Gheorghe Ţaralungă, inculpat în dosarul de corupţie deschis de DNA la Facultatea de Farmacie a Universităţii Ovidius din Constanţa, şi-a depus demisia din funcţia deţinută în instituţie, începând cu data de 1 februarie 2015”, se arată într-un comunicat al Universităţii Ovidius.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA Constanţa, studentul grec Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa - disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, suma de 200 de euro în scopul de a-l promova la examenul pe care îl susţinea la disciplina Farmacie Clinică din anul V de studii.

Flagrantul a fost realizat, miercuri, chiar în biroul profesorului de la sediul Facultăţii de Farmacie.

În aceeaşi zi, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a profesorului Gheorghe Ţarălungă, care este şi colonel în rezervă, pentru luare de mită.

El a fost prezentat, joi, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură admisă de către instanţă.

În aceeaşi cauză, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, şi faţă de Evangelos Faloutsos, pentru dare de mită.

După ce Gheorghe Ţarălungă a fost arestat preventiv, conducerea Universităţii Ovidius decisese suspendarea acestuia din toate activităţile didactice şi administrative, până la finalizarea cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici