Constantinescu, întrebat cum se simte, înainte să intre în Tribunalul Constanţa: Ca într-un sicriu

Şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, reţinut pentru abuz în serviciu, conflict de interese, coruperea alegătorilor şi alte infracţiuni, a declarat, vineri, când a fost adus la Tribunalul Constanţa, că reţinerea sa este un abuz al DNA, iar întrebat cum se simte a răspuns: "Ca într-un sicriu".

88 afișări
Imaginea articolului Constantinescu, întrebat cum se simte, înainte să intre în Tribunalul Constanţa: Ca într-un sicriu

Constantinescu, întrebat cum se simte, înainte să intre în Tribunalul Constanţa: Ca într-un sicriu (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Nicușor Constantinescu a fost adus, vineri, în jurul orei 13:30, la Tribunalul Constanţa, unde se judecă propunerea de arestare preventivă formulată de către procurorii anticorupţie pe numele său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În momentul când a coborât din dubă, el a fost întrebat cum se simte, răspunzând: "Ca într-un sicriu".

Jurnaliştii l-au mai întrebat dacă crede că va fi arestat preventiv, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa răspunzând: "Nu o să fiu arestat, este un abuz al DNA, al miliţiei politice DNA".

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa de judecată este în desfăşurare, aceasta având loc cu uşile închise.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost reţinut, joi, pentru mai multe infracţiuni, între care abuz în serviciu, conflict de interese şi coruperea alegătorilor, fiind acuzat de plăţi ilegale, din fonduri publice, către asociaţii, fundaţii şi cluburi sportive.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Nicuşor Constantinescu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu - trei infracţiuni, din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor - două infracţiuni, conflict de interese - zece infracţiuni, din care cinci în formă continuată, şi tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cursul anului 2012, Nicuşor Constantinescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, finanţând în mod nelegal cheltuieli cu activităţile sportive, în sumă de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plăţi nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive.

În urma percheziţiilor făcute de către procurori, aproximativ şapte ore, la sediul CJ Constanţa şi la sediile mai multor firme, între care SC Aqualand SA şi Hotel Cupidon din Eforie Nord, Nicuşor Constantinescu a fost scos din instituţie de mascaţi, el declarând că se aşteaptă să fie reţinut şi că şi-a făcut bagajele, având la el o geantă cu lucruri personale, între care pamperşi şi periuţă de dinţi.

Nicuşor Constantinescu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale.

Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici