Consulatul General al Ucrainei la Suceava se închide din 15 noiembrie, din lipsă de finanţare

Consulatul General al Ucrainei la Suceava se va închide din 15 noiembrie din cauza lipsei de fonduri pentru funcţionare, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX consulul general Vasily Boiechko.

1091 afișări
Imaginea articolului Consulatul General al Ucrainei la Suceava se închide din 15 noiembrie, din lipsă de finanţare

Consulul general al Ucrainei, Vasily Boiechko (Imagine: Tiberiu Bujei/Mediafax Foto)

Boiechko a spus că a fost informat de Ministerul ucrainean de Externe că activitatea mai multor misiuni consulare din lume va fi închisă din cauza lipsei de fonduri necesare funcţionării, în această situaţie fiind şi Consulatul General al Ucrainei la Suceava.

”Din cauza lipsei de fonduri închidem Consulatul (...) Dacă vom avea bani, îl vom redeschide. Acum, închidem Consulatul, iar mai departe vom vedea”, a afirmat consulul general al Ucrainei la Suceava.

El a menţionat că acest consulat ar putea fi redeschis doar dacă va exista finanţare şi dacă va exista o nevoie în zonă.

Activitatea consulară va fi asigurată în continuare la Ambasada Ucrainei de la Bucureşti.

Consulatul General al Ucrainei la Suceava a fost deschis la sfârşitul anului 2001, în baza Convenţiei Consulare semnate între România şi Ucraina şi după ce România a deschis consulate în Odesa şi Cernăuţi, în 1995, respectiv 1997.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici