Consumul de alcool nu omoară COVID-19, dar creşte riscurile spune OMS

Consumul de alcool puternic nu omoară COVID-19, a precizat OMS într-un efort pentru a combate ştirile false, relatează Euro News.

2844 afișări
Imaginea articolului Consumul de alcool nu omoară COVID-19, dar creşte riscurile spune OMS

Consumul de alcool nu omoră COVID-19, dar creşte riscurile spune OM

"Frica şi dezinformarea au generat un mit periculos că se poate ucide virusul SARS-Cov 2 prin consumul de alcool. Acest lucru nu se întâmplă", a precizat OMS.
 
Orice consum de alcool are riscuri, dar consumul de alcool puternic este mai periculos deoarece poate conţine metanol care conduce la probleme grave de sănătate sau chiar moartea.
 
Un alt aspect punctat de specialişti este faptul că alcoolul duce adesea la încălcări ale regulilor specifice carantinei , dar şi la violenţă domestică care este în creştere de la instituirea măsurilor ce limitează accesul.
 
În Franţa un studiu a arătat că violenţa domestică a crescut cu peste 30%, iar unul dintre factorii determinaţi este consumul de alcool care a crescut odată cu izolarea. Şi în Marea Britanie liniile de ajutor puse la dispoziţie de Instituţia Naţională de Combatere a Abuzului domestic a înregistrat cu 25% mai multe apeluri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici