Containere amenajate pentru cei ce vin din China prin cele trei puncte de frontieră din Mehedinţi | VIDEO

Persoanele care vin din China, pe la punctele de trecere a frontierei din Mehedinţi, vor fi cazate în containere special amenajate pentru perioada cât rămân în carantină. Autorităţile au pregătit deja cinci containere, în Drobeta Turnu Severin.

1673 afișări
Imaginea articolului Containere amenajate pentru cei ce vin din China prin cele trei puncte de frontieră din Mehedinţi | VIDEO

Containere amenajate pentru cei ce vin din China prin cele trei puncte de frontieră din Mehedinţi | VIDEO

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, autorităţile au identificat spaţii de cazare pentru ca, în eventualitatea în care, pe la cele trei punte de trecere a frontierei din judeţ, ar intra în ţară persoane care vin din China, acestea să poată fi băgate imediat în carantină.

Miruna Constantin, manager DSP Mehedinţi, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că într-o asemenea situaţie, specialiştii ar ajunge în cel mult într-o oră şi ar izola pacientul.

„Suntem un judeţ care are două treceri de frontieră terestre şi una navală. În situaţia în care există posibilitatea ca prin aceste puncte să intre în ţară persoane care au fost în China, noi avem obligaţia să găsim nişte spaţii în care să le putem carantina, dacă persoanele respective nu au domiciliul aici. Adică, să stea în supraveghere medicală timp de 14 zile pentru a se vedea dacă există sau nu probleme(…) Nu am avut nici un caz până acum, dar dacă e o situaţie, trebuie să fim pregătiţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Miruna Constantin, manager DSP Mehedinţi.

Potrivit acesteia, în cazul în care cineva care se întoarce în România, din China, poliţiştii de frontieră îl opresc în vamă, iar o echipă a DSP Mehedinţi va ajunge în oricare dintre cele trei puncte de frontieră într-o oră.

Primele spaţii găsite de autorităţi au fost în Drobeta Turnu Severin. Primarul oraşului, Marius Screciu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cinci containere, în care pot fi cazate 10 persoane, au fost amenajate pentru a putea fi transformate în locuri de carantină.

„Ni s-au cerut nişte spaţii de locuit. Primăria nu are. În schimb, a pus la dispoziţie cinci containere bine echipate, le-am luat pe un proiect România-Bulgaria, containere care sunt legate la electricitate, la canalizare, au o cameră cu două paturi, duş, baie, încălzire, toate puse la punct”, a declarat primarul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici