CONTESTAŢII BACALAUREAT 2013: La ce materii vor elevii să-şi mărească notele. TOPUL pe judeţe

REZULTATELE BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni, pe site-ul edu.ro. Cei nemultumiţi de notele luate au putut încerca să-şi modifice media printr-o contestaţie. CONTESTAŢIILE LA BACALAUREAT au fost depuse până la ora 16:00. Vineri, 12 iulie, vor fi anunţate REZULTATELE FINALE BAC 2013.

1600 afișări
Imaginea articolului CONTESTAŢII BACALAUREAT 2013: La ce materii vor elevii să-şi mărească notele. TOPUL pe judeţe

CONTESTAŢII BACALAUREAT 2013 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Peste 5.900 de contestaţii depuse la bacalaureat în Capitală, cu 1505 mai puţine decât în 2012

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a centralizat 5.903 contestaţii la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2013, cu 1.505 mai puţine decât anul trecut când au fost înregistrate 7.408 cereri de mărire a notelor, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele comisiei municipale.

Cele mai multe contestaţii depuse în Capitală, respectiv 2.201, au vizat notele de la proba de Limba şi literatura română, iar 1.481 pe cele de la Matematică. Alte 800 de contestaţii au fost pentru notele de la Biologie, 485 - Istorie, 181 - Fizică, 113 - Chimie, 255 - Geografie, 156 - Anatomie, 86 - Informatică, a precizat preşedintele Comisiei de bacalaureat a municipiului Bucureşti, Florian Lixandru.

În 2012, în Capitală, au fost depuse 7.408 contestaţii, cele mai multe - câte 2.500 - vizând, de asemenea, notele la română şi matematică.

Peste 2.000 de contestaţii depuse la bacalaureat în Buzău, Vrancea şi Brăila

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, Vasilica Zaharia, în acest judeţ au fost depuse 832 de contestaţii la bacalaureat.

Cele mai multe contestaţii, 270, au fost depuse la Limba română, urmate de matematică, cu 200 de contestaţii, în timp ce la biologie au fost depuse 120 de contestaţii. 

În judeţul Vrancea, promovabilitatea la bacalaureat înainte de contestaţii este de 54.63 la sută.  

La Brăila, judeţ cu cele mai bune rezultate la nivel naţional, au fost depuse 377 de contestaţii.

Potrivit şefului ISJ Brăila, Iulian Danielescu, cele mai multe contestaţii, respectiv 102, au fost depuse la Limba română, în timp ce la matematică au fost depuse 88 de contestaţii. Au fost şi materii, precum filosofia sau sociologia, pentru care nu au existat cereri de recorectare a lucrărilor.

În judeţul Brăila, promovabilitatea la bacalaureat, înainte de contestaţii, este de74,17 la sută.

La Buzău, în urma examenului de bacalaureat au fost depuse 873 de contestaţii.

Cele mai multe cereri de recorectare a lucrărilor au fost depuse de elevii nemulţumiţi de notele obţinute la Limba română, existând 368 de contestaţii la această materie, în timp ce la matematică au fost depuse 168 de contestaţii, iar la istorie 106. La biologie au fost depuse 91 de contestaţii, iar la geografie 88.

Cluj: Peste 1.300 de contestaţii la bacalaureat, mai mult de jumătate la Limba română

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, marţi, că majoritatea contestaţiilor au fost depuse la Limba română, urmate de cele de la Matematică şi Istorie.

"Au fost depuse după examenul de bacaluareat un număr de 1.315 contestaţii, din care cele mai multe, 665, au fost cele de la Limba română. Au mai fost 174 de contestaţii la Matematică şi 122 la Istorie. Restul sunt la celelalte materii sau la probele scrise de Limba germană sau maghiară. Sunt cu peste 378 de contestaţii mai puţine decât anul trecut", a spus Cuibus.

Hunedoara: 812 contestaţii la bacalaureat, cele mai multe la Limba română

Candidaţii care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2013 în judeţul Hunedoara au depus 812 contestaţii, după afişarea rezultatelor, cele mai multe dintre ele fiind la Limba şi literatura română, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mathe.

Potrivit lui Mathe, din totalul de 812 de contestaţii înregistrate, cele mai multe, respectiv 310, sunt la Limba şi literatura română.

De asemenea, au fost depuse 275 de contestaţii la Matematică.

Materia cu cele mai puţine contestaţii a fost Sociologia, unde doar un elev a depus contestaţie pentru a-i fi recorectată lucrarea.

Lucrările ale căror note au fost contestate se trimit la centre de evaluare din alte judeţe.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Hunedoara este, înainte de contestaţii, de 53,25 la sută, mai mare cu 15,5 puncte procentuale faţă de anul trecut.

Mureş: 1.180 de contestaţii la bacalaureat, aproape jumătate sunt la Limba română

Din totalul de 1.180 de contestaţii înregistrate, cele mai multe, respectiv 517, sunt la Limba şi literatura română.

De asemenea, au fost depuse 187 de contestaţii la Biologie (Biologie vegetală şi Anatomie), 181 la Matematică, 93 la Istorie, 89 la Geografie şi 63 la limba maghiară.

Lucrările ale căror note au fost contestate se trimit la centre de evaluare din alte judeţe, iar Mureş va fi centru de evaluare pentru lucrările care vor veni din alte două judeţe.

În judeţul Mureş, promovabilitatea la examenul de bacalaureat este, înainte de contestaţii, de 54,69 la sută, cu aproape zece puncte procentuale mai mare ca anul trecut, când au promovat 45,74 la sută din cei înscrişi, înainte de depunerea contestaţiilor.

Sibiu: Aproape 550 de contestaţii depuse la bacalaureat, cele mai multe la Limba română

Aproape 550 de elevi din judeţul Sibiu au depus contestaţii după probele examenului de bacalaureat, cele mai multe fiind la Limba şi literatura română, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii ISJ Sibiu, în judeţ au fost depuse 549 de contestaţii la examenul de bacalaureat.

Disciplinele cu cele mai multe contestaţii au fost Limba şi literatura română - 157, Matematică - 75, Biologie animală şi vegetală - 69.

Suceava: Aproape 1.350 de contestaţii depuse la bacalaureat, cele mai multe la Limba română

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în judeţ au fost centralizate 1.349 de contestaţii depuse de candidaţi la examenul de bacalaureat, 363 fiind la limba română pentru candidaţii de la profilul real şi tehnologic şi 164 de contestaţii la Limba română profil umanist şi pedagogic vocaţional. Alte 101 contestaţii au fost depuse la matematică, specializarea matematică informatică, 25 la matematică la specializarea ştiinţele naturii şi 159 la matematică - profilul tehnologic.

Totodată, la istorie s-au înregistrat 104 contestaţii, la geografie 131 de contestaţii, la informatică, specializarea matematică informatică, 32 de contestaţii, la logică, argumentare şi comunicare - 17 contestaţii, la anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană - 118, la biologie vegetală şi animală 95, chimie anorganică profilul tehnologic nivel I/II s-au înregistrat două contestaţii, în timp ce la chimie anorganică profilul teoretic nivel I/II s-au depus patru contestaţii, iar la chimie organică, profil teoretic, opt contestaţii.

Un număr de 15 contestaţii s-au înregistrat la fizică, profil teoretic şi şase la fizică, profil tehnologic, trei la filosofie, una la economie şi una la sociologie..

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici