Continuă verificările pompierilor la metroul bucureştean: Controale inclusiv la spaţiile comerciale

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, prin pompierii de la prevenire, a efectuat acţiuni de verificare la staţiile de metrou din Capitală, miercuri şi joi, în continuarea controalelor făcute luni, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

177 afișări
Imaginea articolului Continuă verificările pompierilor la metroul bucureştean: Controale inclusiv la spaţiile comerciale

Continuă verificările pompierilor la metroul bucureştean: Controale inclusiv la spaţiile comerciale (Imagine: Andrei Pungovschi/ Foto Mediafax)

"Încă sunt acţiuni de control, încă nu este gata raportul, când avem concluziile finale de la IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă -n.r.), vă promit, o să vă dăm concluziile şi ce s-a făcut. Dar încă se lucrează. Şi ieri a mai fost control acolo şi astăzi. Va mai dura o săptămână, două, până ce terminăm să evaluăm totul şi după care să venim să spunem - asta e situaţia. (…) Verificarea de prevenire înseamnă verificarea căilor de evacuare, absolut totul, inclus aici şi spaţiile comerciale care sunt în zona respectivă, care blochează căile. Dar când avem date o sa vi le dăm", a declarat Raed Arafat, joi, la finalul unui eveniment organizat de IGSU pentru lansarea unei campanii de prevenire a incendiilor.

Controalele pompierilor la staţiile Metrorex au început luni dimineaţă, acestea urmărind, printre altele, modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor şi modalitatea de evacuare a călătorilor. La câteva ore după demararea verificărilor, ISU Bucureşti Ilfov anunţa, drept concluzii preliminare, că au fost sesizate nereguli, printre acestea numărându-se turnichete modificate care îngreunează evacuarea în cazul unei urgenţe.

"Au fost găsite nereguli, o parte dintre ele nesoluţionate de la controlul anterior, făcut în luna martie(...) Sunt probleme cu turnicheţii, care au montate nişte bare metalice care îngreunează evacuarea în cazul unei urgenţe. Sunt nişte dispozitive pe care le-au montat reprezentanţii Metrorex pe turnicheţi din proprie iniţiativă, dar noi apreciem că nu e în regulă să existe acele dispozitive şi ar trebui să le scoată, nu ar trebui să rămână în continuare acolo, pentru că sunt montate doar pe partea de turnicheţi care asigură evacuarea. Ele au fost montate pentru a nu se mai trece fraudulos pe acolo. O altă problema vizibilă e că în zona adiacentă gurilor de metrou sunt foarte multe obstacole pentru pompieri: chioşcuri de ziare, florării, autoturisme parcate. Accesul nostru spre gura de metrou e oarecum limitat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici