Contrabandă cu măşti chirurgicale: Un ucrainian a trecut înot Tisa, ca să nu fie descoperit de vameşii români

  • Un ucrainian a fost prins de vameşi în timp ce ieşea din apele Tisei
  • Acesta a recunoscut că făcea contrabandă cu măşti chirurgicale în România
  • Măştile chirurgicale au devenit principala marfă de contrabandă a ucrainienilor
1319 afișări
Imaginea articolului Contrabandă cu măşti chirurgicale: Un ucrainian a trecut înot Tisa, ca să nu fie descoperit de vameşii români

Contrabandă cu măşti chirurgicale: Un ucrainian a trecut înot Tisa, ca să nu fie descoperit de vameşii români

Vameşii de la graniţa României cu Ucraina au arestat, joi, un ucrainian îmbrăcat în pelerină de ploaie care a recunoscut că făcea contrabandă în România cu măşti chirurgicale, potrivit Reuters.

Vameşii l-au observat pe bărbatul de 29 de ani ieşind din apele râului Tisa. Acesta a încercat să fugă, dar s-a oprit după ce forţele de ordine au tras focuri de armă.

Arestarea cetăţeanului ucrainian vine după ce mii de maşti au fost confiscate la punctele de trecere a frontierei şi după ce un grup de ucrainieni a încercat să fure măşti chirurgicale de la un comerciant din Kiev.

„Traficantul a recunoscut că transporta măşti chirurgicale în România”, se precizează în comunicatul poliţiei de frontieră.

Autorităţile ucrainiene susţin că aceste măşti au devenit principala marfă de contrabandă a ucrainienilor, în locul ţigărilor, cererea fiind în creştere, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ucraina a interzis exportul de măşti medicale, aşa încât stocurile locale să poată deservi necesarul intern.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici