Contract semnat pentru extragerea a 400 de şacali din Delta Dunării în 2023

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a anunţat marţi că a fost semnat noul contract pentru extragerea controlată a şacalilor din Delta Dunării.

485 afișări
Imaginea articolului Contract semnat pentru extragerea a 400 de şacali din Delta Dunării în 2023

Contract semnat pentru extragerea a 400 de şacali din Delta Dunării în 2023

„Urmare a informărilor înaintate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor - autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, privitor la situaţia actuală a şacalilor din cuprinsul Rezervaţiei, s-a primit aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023”, a anunţat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Conform acesteia, a fost semnat deja Contractul privind îndepărtarea/recoltarea controlată de şacali din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Tulcea.

„Având în vedere plângerile populaţiei locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de şacali, studiile recente, cartarea distribuţiei şi evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităţilor cât şi în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A.Rosetti, Maliuc, Crişan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beştepe, Mahmudia, Murighiol, Sf. Gheorghe”, mai transmit administratorii.

Aceştia anunţă că extracţia de şacali se va face conform unui program săptămânal, cu înştiinţarea UAT-urilor unde se va efectua acţiunea, cu cel puţin 48 ore înainte. Pot participa şi vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici