Contract uriaş în apărare: MApN a comandat primele camioane militare de la IVECO

Primul contract subsecvent la acordul cadru privind achiziţionarea a peste 900 de platforme de transport pe roţi a fost semnat, echipamentele urmând să intre în înzestrarea Armatei Române, informează MApN.

2561 afișări
Imaginea articolului Contract uriaş în apărare: MApN a comandat primele camioane militare de la IVECO

Contract uriaş în apărare

Primul contract subsecvent la acordul cadru privind achiziţionarea, în total, a 2.902 platforme de transport pe roţi în diverse configuraţii, echipamente ce vor intra în înzestrarea Armatei României, a fost semnat la 31 decembrie, de locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente cu reprezentantul operatorului economic IVECO Defence Vehicle SPA din Italia.

„Contractul subsecvent nr. 1, în valoare de 1.015.676.538,05 lei, fără TVA, se va derula pe o durată de 4 ani şi prevede achiziţia unui număr de 942 platforme, furnizorul având obligaţia ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România, în conformitate cu Planul de realizare a capabilităţilor privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor şi asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a acestora”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării.

Valoarea obligaţiei de compensare asumată de furnizor (offset) este de cel puţin 80% din valoarea, fără T.V.A., a contractului.

Capabilităţile privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor se vor realiza în baza acordului de compensare, ce se va încheia de către IVECO Defence Vehicle SPA Italia cu OCATS (Oficiul de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială) în baza OuG nr. 189/2002.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici