Controale la două centre comerciale şi la intrările în Capitală, fiind verificate tiruri cu mărfuri

Poliţiştii fac controale la două centre comerciale din Capitală şi opresc tirurile cu mărfuri care intră în Bucureşti, pentru a descoperi eventuale cazuri de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume, fructe şi produse din carne.

666 afișări
Imaginea articolului Controale la două centre comerciale şi la intrările în Capitală, fiind verificate tiruri cu mărfuri

Controale la două centre comerciale şi la intrările în Capitală, fiind verificate tiruri cu mărfuri

Poliţiştii de la Direcţia Rutieră şi cei de la investigarea fraudelor şi ordine publică din Poliţia Capitalei au instituit filtre rutiere în patru puncte şi efectuează controale la două centre comerciale din Bucureşti, în baza planului de acţiune aprobat de şeful Poliţiei Române.

Acţiunea vizează prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume, fructe şi produse din carne, fiind verificată totodată respectarea legislaţiei în domeniul transportului de marfuri, se arată întră-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitară, precum şi documentele de transport referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate.

"În filtrele instituite, poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produsele achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate)", a precizat sursa citată.

În cele două centre comerciale, poliţiştii verifică tirurile din care se descarcă mărfurile, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata TVA intracomunitară.

În timpul verificărilor, la nivelul Poliţiei Capitalei acţionează şi şase echipe mobile de poliţişti, care preiau informaţiile transmise de poliţiştii aflaţi în filtrele rutiere şi în centrele comerciale şi merg la sediile sociale ale unităţilor comerciale vizate, pentru verificarea legalităţii funcţionării societăţilor comerciale, a obiectului de activitate, fluxului transporturilor de marfă şi plăţilor efectuate către furnizorii externi.

Potrivit unor surse din Poliţie, controalele au loc la complexul comercial Pucheni şi la depozitul Antefrig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici