Controale la mai multe firme din Capitală care ar fi creat un prejudiciu de 300.000 de euro

Punctele de lucru a opt firme din Bucureşti sunt controlate, sâmbătă, de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, pentru un prejudiciu estimat la 300.000 de euro, potrivit Poliţiei Capitalei.

589 afișări
Imaginea articolului Controale la mai multe firme din Capitală care ar fi creat un prejudiciu de 300.000 de euro

Controale la mai multe firme din Capitală care ar fi creat un prejudiciu de 300.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunea a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de către poliţiştii bucureşteni cu privire la faptul că mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi a cinci societăţi comerciale, ar fi introdus în ţară produse textile şi materiale de construcţii, pe care le-ar fi comercializat ulterior.

Potrivit sursei citate, la introducerea în ţară, mărfurile erau subevaluate, sumele obţinute în urma vânzării acestora nefiind apoi înregistrate în evidenţele contabile ale agenţilor economici. Mai mult, în urma verificărilor, a rezultat faptul că sumele obţinute din vânzarea acestor mărfuri erau schimbate în valută cu ajutorul administratorilor unor case de schimb valutar, fiind apoi trimise în conturi bancare din străinătate. În acest context, poliţiştii verifică şi posibilitatea ca reprezentanţii societăţilor comerciale vizate să fi făcut şi spălare de bani.

Prejudiciul estimat a fi adus bugetului de stat depăşeşte suma de 300.000 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici