Controale pe litoral: Inspectorii Autorităţii Sanitar-Veterinare au aplicat amenzi de 47.000 de lei în ultimele şase zile

În perioada 23-29 iulie, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor - ANSVSA - au efectuat o serie de controale în unităţi alimentare de pe litoral şi au aplicat amenzi în valoare totală de 47.000 de lei, arată un comunicat transmis luni de instituţie.

181 afișări
Imaginea articolului Controale pe litoral: Inspectorii Autorităţii Sanitar-Veterinare au aplicat amenzi de 47.000 de lei în ultimele şase zile

„Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 10 restaurante, 5 unităţi tip fast-food, două magazine alimentare, 3 baruri, o pizzerie, o braserie şi o rulotă, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 47.000 de lei”, se arată în comunicat.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat, în perioada 23-29 iulie, 187 de unităţi amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Controalele au vizat 74 de restaurante, 3 pizzerii, 4 cantine, 28 de unităţi tip fast – food, 10 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 14 baruri, 1 unitate tip bistro, 22 de magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 7 laboratoare de cofetărie/patiserie, 1 depozit alimentar şi 3 rulote.

Potrivit ANSVSA, în urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:
- manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
- ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
- condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie;
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

În perioada menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 9,6 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

„Vă reamintim că ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Centerului ANSVSA - 0800.826.787 - apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie”, se mai arată în comunicat.

DSVSA Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 - http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/ - unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici