Control al IGPF la Poliţia de Frontieră Vaslui

Ofiţeri de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) au declanşat, luni, un control al activităţii Poliţiei de Frontieră Vaslui, după ce, luna trecută, 38 de lucrători ai instituţiei vasluiene au fost arestaţi pentru fapte de corupţie, în urma mai multor descinderi.

317 afișări
Imaginea articolului Control al IGPF la Poliţia de Frontieră Vaslui

Control al IGPF la Poliţia de Frontieră Vaslui (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), controlul vizează în special activitatea Poliţiei de Frontieră Vaslui din Vama Albiţa, unde lucrau toţi cei 38 de poliţişti de frontieră arestaţi la sfârşitul lunii februarie, în urma descinderilor procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De altfel, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui este cel de-al patrulea inspectorat din ţară controlat de ofiţerii IGPF, după cele din Suceava, Caraş-Severin şi Timiş, judeţe unde poliţişti de frontieră au fost, de asemenea, arestaţi pentru fapte de corupţie.

"Controlul tematic făcut de IGPF la IJPF Vaslui are legătură, în special, cu activitatea din Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa, după descinderile DNA din luna februarie. Se va face o evaluare a rezultatelor poliţiştilor de frontieră din ultimii doi ani şi, în mod special, a activităţii manageriale. De asemenea, se doreşte identificarea deficienţelor şi corectarea acestora de către cei responsabili", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IGPF, Sabian Bădilă.

Controlul la Poliţia de Frontieră Vaslui va dura o săptămână, rezultatele şi eventuale măsuri urmând să fie făcute publice de către IGPF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici