Controlul la Primăria Capitalei, reluat de Inspecţia Economică din MFP. Verificările au legătură cu mandatul Gabrielei Firea

Inspecţia economică din Ministerul Finanţelor a reluat în această săptămână controlul la Primăria Capitalei, întrerupt în luna martie, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

1675 afișări
Imaginea articolului Controlul la Primăria Capitalei, reluat de Inspecţia Economică din MFP. Verificările au legătură cu mandatul Gabrielei Firea

Controlul la Primăria Capitalei, reluat de Inspecţia Economică din MFP. Verificările au legătură cu mandatul Gabrielei Firea

Un prim raport în urma controlului a fost trimis la DNA, a precizat Cîţu. Ministrul spune că Primăria a folosit în alte scopuri banii primiţi pentru plata subvenţiei la energia termică şi pentru transport şi ulterior a convins guvernul de atunci să crească datoria publică şi să angajeze împrumuturi.

Cîţu a spus că inspecţia a primit situaţia contractelor pentru investiţiile în curs, în iulie, fiind vorba de 110 contracte de investiţii şi achiziţii, dintre care 50 au fost încheiate de primărie cu companiile pe care instituţia le-a înfiinţat.

Anterior, Florin Cîţu a anunţat că prejudiciul total rezultat în urma controlului realizat la Primăria Capitalei se ridică la aproximativ 200 de milioane de lei (40 milioane euro).

La începutul anului, în februarie, Inspecţia Economica din Ministerul Finanţelor a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti şi a verificat activitatea companiilor municipale. 

„PMB a fost “ocolita” foarte mulţi ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenta dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declaraţiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în TOATE aspectele investigate de MFP”, a motivat Cîţu acţiunea de control a ministerului la Primăria Capitalei, condusă pe atunci de Gabriela Firea. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici