Cop26: Emisiile globale de dioxid de carbon sunt aproape de un nou nivel record în acest an

  • Emisiile globale de dioxid de carbon se apropie de un nou nivel record în acest an, potrivit raportului anual al Global Carbon Project, publicat la Glasgow, în cadrul conferinţei COP26 a ONU.
  • În plus, emisiile de gaze şi cărbune, foarte poluante, vor creşte anul acesta cu mai mult decât au scăzut în 2020, din cauza încetinirii economice cauzate de pandemie, mai arată cercetarea.
177 afișări
Imaginea articolului Cop26: Emisiile globale de dioxid de carbon sunt aproape de un nou nivel record în acest an

Poluarea globală cu dioxid de carbon din acest an va fi la mică distanţă de recordul stabilit în 2019: emisiile de dioxid de carbon cauzate în principal de utilizarea combustibililor fosili ar urma să revină în acest an la nivelurile de dinainte de COVID, iar ponderea Chinei va creşte până la aproape o treime din total, potrivit raportului citat de Agenţia ANSA.

În plus, subliniază studiul, 

Raportul arată „ceea ce se întâmplă în lumea reală, în timp ce noi suntem aici, la Glasgow, discutând despre cum să abordăm schimbările climatice", a comentat coautorul Corrine Le Querre, profesor de ştiinţe ale schimbărilor climatice la Universitatea East Anglia din Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici