#forest  Copacii pot fi terapie. Pinul calmează sistemul nervos, iar stejarul protejează sistemul respirator

  • Florin Nan, inginer silvic, a învăţat turiştii să facă forest therapy
  • În Japonia, autorităţile au investit 4 milioane de dolari pentru cercetări în domeniu
  • Studiile au arătat că practicanţii şi-au întărit sistemul imunitar şi psihicul
  • Japonezii au declarat 62 de zone Forest Therapy Road unde faci terapie prin plimbare
1671 afișări
Imaginea articolului Copacii pot fi terapie. Pinul calmează sistemul nervos, iar stejarul protejează sistemul respirator

Copacii pot fi terapie. Pinul calmează sistemul nervos, iar stejarul protejează sistemul respirator.

Pinul calmează sistemul nervos, iar stejarul protejează sistemul respirator. În România cel mai bătrân stejar are 900 de ani şi un diametru de 9,3 metri. Ziua Internaţională a Pădurii este sărbătorită, în fiecare an, pe 21 martie.
 
Pădurile din România sunt abuzate de tăietorii de lemne, şi asta e cu atât mai grav cu cât copacii pot fi terapie pentru tine. Florin Nan este inginer silvic de proferie. Practică forest therapy şi, înainte de pandemie, chiar a organizat trasee cu prieteni şi turişti pe care i-a învăţat cum să se folosească de natură.
 
Pentru o stare de calm e suficient să inspiri adânc mireasma pădurii sau să strângi în palme frunzele arborilor pentru a simţi uleiurile emanate pe pielea ta.
 
„Fiecare specie de arbori degajă în jurul pădurii nişte substanţe, nişte uleiuri volatile care au rol de a inhiba dezvoltartea bacteriilor, acţionează ca şi nişte vitamine, în ghilimele, şi pentru organizmul uman, prin intermediul acestui aer inhalăm aceste substanţe emanate de arbori şi în modul acesta ne tonifiem starea de sănătate. Stejarul emană o substanţă care inhibă dezvoltarea bacteriilor care se fac răspunzătoare de afecţiunile pulmonare şi pinul şi răşinoasele în general au efectul de calmare a sistemului nervos central prin asta se diferenşiază pădurile de munte faţă de cele de la câmpie”, a spus, pentru Aleph News, Florin Nan, inginerul silvic care a învăţat turiştii să facă forest therapy.
 
În Japonia Forest Bathing a fost o practică inclusă în 1982 într-un program naţional de sănătate conceput pentru a reduce stresul populaţiei. Guvernul i-a încurajat pe locuitori să se plimbe printre copaci pentru a dobândi o stare de bine fizică şi mentală.  
 
„Îmi pare rău că noi românii nu avem suficientă încredere în forţele proprii şi aşteptăm tot timpul să ne valideze alţii lucruri pe care noi le ştim din moşi strămoşi. Nu întâmplător din cele mai vechi timpuri mănăstirile şi bisericii erau amplasate în mijlocul pădurilor, oamenii reuşeau să se conecteze cu ei însuşi”, afirmă Florin Nan. 
 
Autorităţie japoneze au investit 4 milioane de dolari pentru studii şi au concluzionat că unii pacienţi şi-au revenit miraculos. Acum 62 de zone din Japonia sunt declarate Forest Therapy Road unde localnicii, dar şi turiştii merg la tratament. Acest concept a fost implementat şi în UK.
 
„Li s-au măsurat parametri vizavi de ritmul cardiac, activitatea cerebrală, parametri sângelui înainte de a parcurge acele trasee şi după aceea. Din analiza comparativă a celor două seturi de date a reieşit practic la suprafată adevărul şi anume că pădurile ne inflenţează extraordinar de mult în bine”, a menţionat inginerul român. 
 
Japonezii susţin că sistemul imunitar al participanţilor a fost îmbunătăţit, stările depresive diminuate, iar nivelul glucozei din sânge a fost reglat. 
 
Această terapie are efecte diferite în funcţie de persoană. Nu îţi garantează nimeni că vei fi salvat de problemele tale, dar cert este că dacă faci minim 20 de minute de mişcare, zilnic, vei avea un corp tonifiat, te vei alege cu o stare de bine şi vei avea un somn mai liniştit după o plimbare în locurile cu cel mai ozonat aer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
forest therapy

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici