Copii de la o grădiniţă din Alba Iulia infectaţi cu Norovirus. Trei au fost internaţi

Mai mulţi copii care frecventează o grădiniţă din Alba Iulia au fost duşi de părinţi la secţia de urgenţe a spitalului, cu vărsături. Trei dintre copii au fost internaţi iar pentru doi dintre aceştia a fost confirmată infecţia cu Norovirus, foarte contagioasă, care cauzeaza gastroenterita virală.

829 afișări
Imaginea articolului Copii de la o grădiniţă din Alba Iulia infectaţi cu Norovirus. Trei au fost internaţi

Copii de la o grădiniţă din Alba Iulia infectaţi cu Norovirus. Trei au fost internaţi

Potrivit Direcţiei de Săntate Publică Alba, şase copii, colegi de grupă la o grădiniţă din Alba Iulia, au fost duşi de părinţi la secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, sâmbătă şi duminică, prezentând sindrom de vărsături, iar trei dintre micuţi au rămas internaţi.

„În perioada 5–6 octombre s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şase copii, colegi de grupă la Gradiniţa nr. 13 din Alba Iulia, prezentând sindrom de vărsături. Dintre aceştia trei au fost internaţi, doi au refuzat internarea şi unul a avut recomandări la domiciliu. Au fost recoltate probe de la doi dintre cei internaţi şi s-a identificat Norovirus, sugerând o enteroviroză”, a declarat Alexandra Mateş, purtător de cuvânt al DSP Alba.

Potrivit acesteia, la grădiniţă nu a fost declarată epidemie, însă DSP Alba a recomandat efectuarea triajului zilnic în rândul copiilor şi personalului grădiniţei, izolarea copiilor suspecţi, anunţarea părinţilor şi îndrumarea către medicul de familie.

De asemenea, conducerea grădiniţei trebuie să intensifice activităţile de curăţenie şi dezinfecţie a tuturor spaţiilor şi obiectelor din clădire.

Potrivit DSP Alba, Norovirusurile sunt un grup de virusuri (Norwalk) care cauzează o infecţie la nivelul stomacului şi a intestinelor, numită gastroenterită virală sau gripa stomacului.

Norovirus este foarte contagios şi se poate răspândi cu repeziciune prin contactul direct cu o altă persoană infectată, prin consumul de alimente sau băuturi contaminate prin manipularea acestora de către bolnavi sau prin atingerea unor suprafeţe sau obiecte contaminate (copii se pot îmbolnăvi dacă ating jucării contaminate şi apoi pun degetele în gură).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici