Copii din orfelinatele române, vânduţi traficanţilor de persoane din Italia cu 3.000 de euro

Mai mulţi copii din orfelinatele din România au fost vânduţi cu 3.000 de euro traficanţilor de persoane din Italia, fiind apoi obligaţi să cerşească, potrivit poliţiei italiene, citată de Austrian Times.

168 afișări
Imaginea articolului Copii din orfelinatele române, vânduţi traficanţilor de persoane din Italia cu 3.000 de euro

Copii din orfelinatele române, vânduţi traficanţilor de persoane din Italia cu 3.000 de euro (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Informaţia a fost făcută publică în urma destructurării de către poliţia italiană a unei reţele de traficanţi de minori.

Poliţiştii au spus că, după ce traficanţii luau copiii, îi transportau în afara graniţelor şi îi obligau să cerşească şi să fure.

Copiii erau bătuţi de infractori dacă nu aduceau suficienţi bani, a precizat sursa citată.

Poliţiştii au mai spus că au demonstrat faptul că românii Valerian Mihalcea şi Dănuţ Vasile Ligescu au cumpărat doi copii din Galaţi, pe care i-au adus în Italia. Acolo, minorii au fost cumpăraţi de Marius Adrian Bărdaşu şi obligaţi să cerşească.

Copiii provin dintr-un orfelinat din Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici