Copii salvaţi. Peste 39.000 de apeluri au fost înregistrate în primele 3 luni de la lansarea numărului pentru copii 119

Peste 39.000 de apeluri au fost înregistrate în primele 3 luni de la lansarea numărului unic pentru copii, 119. Au fost înregistrate şi 60 de apeluri care au vizat copii refugiaţi din Ucraina.

269 afișări
Imaginea articolului Copii salvaţi. Peste 39.000 de apeluri  au fost înregistrate în primele 3 luni de la lansarea numărului pentru copii 119

Peste 39.000 de apeluri înregistrate la numărul unic pentru copii, 119, au dus la salvarea a mii de copii din situaţii de risc. Existenţa acestui număr este utilă inclusiv pentru copiii din Ucraina: peste 60 de apeluri în limba ucraineană au vizat diferite situaţii în legătură cu refugiaţii minori.

Principalele probleme semnalate de copiii şi adulţii care au apelat numărul 119 în perioada 5 ianuarie – 16 aprilie vizează abuzul fizic şi emoţional, abuzul sexual, neglijarea şi cerşetorie. La acestea se adaugă o serie de sesizări sau solicitări de informaţii în legătură cu diferite drepturi ale copiilor: tutela, eliberarea actelor de identitate, dreptul la pensie alimentară, alocaţie etc.

La nivelul fiecărui judeţ, în DGASPC există un birou de operatori call-center, care funcţionează în regim de permanenţă. Peste 100 de specialişti (psihologi, asistenţi sociali) fac parte din echipele mobile de intervenţie, iar apelurile telefonice beneficiază de localizare, identificare şi înregistrare.

„Este un sistem dinamic, transparent şi unitar la nivel naţional prin care putem să ajungem la copiii aflaţi în situaţii grave şi el este rezultatul unui amplu proces de colaborare şi de reglementare derulat în anul 2021”, a precizat coordonatorul programului, Maria Madalina Turza, consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici