Copiii crescuţi în zone urbane verzi au un IQ mai dezvoltat STUDIU

  • Copiii care cresc în comunităţi urbane verzi au o inteligenţă mai dezvoltată şi un comportament mai asertiv, potrivit unui studiu
  • La cercetare au participat 600 de copii cu vârste cuprinse între 10-15 ani
  • Studiul a folosit imagini din satelit pentru a măsura nivelul de verdeaţă din cartiere şi parcuri
459 afișări
Imaginea articolului Copiii crescuţi în zone urbane verzi au un IQ mai dezvoltat STUDIU

Copiii crescuţi în zone urbane verzi au un IQ mai dezvoltat STUDIU

Te-ai gândit cât de importantă este natura pentru dezvoltarea copilului tău?

Există deja dovezi care arată că spaţiile verzi îmbunătăţesc diverse aspecte ale dezvoltării cognitive a copiilor. S-a demonstrat că acest lucru ajută şi la creşterea IQ-ului. Tim Nawrot, profesor epidemiolog la Universitatea Hasselt din Belgia, îţi spune că mediul în care îţi creşti copilul contribuie la progresul memoriei şi atenţiei.

După cum ştii, România are un deficit de spaţii verzi în zonele urbane. Asta îi ţine pe micuţi departe de natură. Conform ultimului barometru urban, deficitul se referă în principal la oraşele mari.

Sociologul Ana Bulai îţi spune că accesul copilului în mediul natural este favorizant pentru explorare, experiment şi crearea de competenţe şi abilităţi. Toate acestea contribuite la dezvoltarea coeficientului de inteligenţă.

„Natura este un factor important în dezvoltarea cognitivă, dar e un factor şi mai important în dezvoltarea inteligenţei practice şi emoţionale, mai importantă decât dezvoltarea cognitivă în următoarele decenii. În zonele urbane, care au o atenţie ridicată pentru pentru spaţiul verde, pentru spaţiul public în general, pentru locurile de petrecere a timpului liber pentru familiile cu copii, există de obicei şi o infrastructură de educaţie de calitate şi o infrastructură de acces de informaţie de calitate”, spune sociologul Ana Bulai.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici