Copiii cu dizabilităţi vor primi bani de la Primăria Capitalei. La ce SUMĂ se ridică stimulentele financiare

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul prin care municipalitatea va acorda un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei pentru copiii cu dizabilităţi care locuiesc în Bucureşti.

706 afișări
Imaginea articolului Copiii cu dizabilităţi vor primi bani de la Primăria Capitalei. La ce SUMĂ se ridică stimulentele financiare

Copiii cu dizabilităţi vor primi bani de la Primăria Capitalei. La ce SUMĂ se ridică stimulentele financiare

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, cu 48 de voturi "pentru" şi o singură abţinere, proiectul prin care municipalitatea va acorda, lunar, un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei copiilor cu dizabilităţi ce au domiciliul stabil în Bucureşti.

„Este vorba de 4.666 de copii cu dizabilităţi în Capitală, care primesc din partea statului român sume foarte mici. Ceea ce se primeşte acum este 100 de lei pentru un copil cu dizabilitate, iar persoana care îl însoţeşte primeşte 1.000 de lei. Am avut discuţii cu mai multe ONG-uri care ne-au solicitat un astfel de proiect prin care copiii cu dizabilităţi să fie sprijiniţi”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Consilierul General USR, Roxana Wring a declarat că, deşi Uniunea Salvaţi România susţine acordarea acestui stimulent, consideră că mult mai util ar fi ca suma de aproximativ 60 de milioane de lei, pe care o va cheltui Primăria Capitalei anual pentru achitarea acestui stimulent, să o folosească pentru a construi rampe de acces în instituţiile publice din Bucureşti pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Pe lângă stimulentele financiare, evident, trebuie venit şi cu un plan de acţiuni la nivel naţional, în parteneriat cu ministerele. În plus, în luna august vom veni cu un proiect de hotarare similar, prin care vo acorda un stimulent financiar şi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi”, a precizat Gabriela Firea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici