Video Copiii din centrele de plasament au sărbătorit Paştele în izolare cu cântece religioase

  • Alături de copii au fost doar educatorii şi personalul care are grijă de ei
  • Copii au învăţat să vopsească ouă şi au pregătit bucatele tradiţionale pentru masa de Paşte
  • Masa de Înviere a început cu rugăciune şi tradiţionalul mesaj “Hristos a înviat!”
300 afișări

17 mii de copii au petrecut Paştele, în izolare, în centrele rezidenţiale din ţară. I-au avut alături doar pe educatori şi personalul care are grijă de ei.

Reprezentant din Complexul de servicii comunicatre Bucium, Iaşi: În noaptea de Înviere oamenii i-au câte o lumânare în mână şi pornesc către biserică, unde preotul, cu sfânta Evanghelie şi crucea în mână, urmat de alaiuri de credincioşi, iese cu lumânarea aprinsă şi înconjoară biserica de trei ori. Când preotul rosteşte ”Hristos a înviat”, toţi cei prezenţi răspund ”Adevărat a înviat!”

Personalul dintr-un centru comunitar din Iaşi a avut grijă să le creeze o atmosferă de sărbătoare. Copiii au vopsit ouă, au văzut cum se face pasca şi cozonacul şi au învăţat că pe masa de Paşte nu lipseşte friptura de miel.

Asistent social: Puteţi să enumeraţi ce bucate tradiţionale se consumă la masa de Paşte?

Copiii:- Ouă roşii.

- Pască.

- Cozonac.

- Friptură de miel. 

Înainte de a se aseza la masă, copii au spus o rugăciune, urmată de ciocnitul ouălor şi formula tradiţională ”Hristos a Înviat!”.

Copii din complexul de apartamente ”Casa mea” Dorohoi, Botoşani: Tatăl Nostru, care eşti în ceruri, sfinteascăse numele tău, fie împărăţia ta, facă-se voia ta, precum în cer aşa şi pe pâmânt. 

Complexul de servicii comunicatre Bucium, Iaşi: Hristos a înviat din morţi cu moarte pre moarte călcând. 

Complexul de apartamente ”Casa mea” Dorohoi, Botoşani: Şi celor din morminte viaţă dăruindu-le. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici